Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +391
Dzisiaj wyspałem się jak króle bo noc nie była zimna , chociaż bałem się ze się sturlam w dół . spanko w lesie na jakiejs ścieżce. Ładnie pchnie lasem (。◕‿‿◕。)
#zlomkiemprzezswiat
#zlomkiemprzezswiat
źródło: image_picker_1B4AD3E7-8140-4B01-AAED-5E6A6C4C8595-48549-00000652528915A6
Pobierz
SzubiDubiDu +386
Z nudów testuję różnicę między PB95 i PB98.
Hipoteza: Mimo, że paliwo 95 jest odpowiednie do tego silnika to sprawdzam, czy benzyna 98 bez dodatków etanolu jest bardziej kaloryczna a przez to czy daje więcej energii za mniej litrów.
Obiekt testowy: Honda Civic 1.3 z układem hybrydowym IMA
Warunki testów: Ni c---a nie obiektywne ( ͡º ͜ʖ͡º) Do pracy, na zakupy, czasami
Hipoteza: Mimo, że paliwo 95 jest odpowiednie do tego silnika to sprawdzam, czy benzyna 98 bez dodatków etanolu jest bardziej kaloryczna a przez to czy daje więcej energii za mniej litrów.
Obiekt testowy: Honda Civic 1.3 z układem hybrydowym IMA
Warunki testów: Ni c---a nie obiektywne ( ͡º ͜ʖ͡º) Do pracy, na zakupy, czasami
źródło: image
Pobierz

Zdjęcie nie ma żadnego źródła, nie ma go na socjalach zamordowanej Ukrainki (np. @lucaveros225 na Instagramie). Do tego na wspomnianym instagramie widzimy, że to co najprawdopodobniej jest jej pokojem wygląda zupełnie inaczej (patrz mój komentarz niżej).
To jest niesamowite, że w dobie AI, przeciętny wykopek dalej łyka losowe screenshoty bez żadnego źródła, bo "mam 70 IQ i potrafię wyczuć co jest fejkiem". G---o potrafisz wyczuć.
Weryfikacja fejków kosztuje nieproporcjonalnie więcej wysiłku niż ich rozpowszechnianie. I jedyny powód czemu to trzeba to robić, to bo tak wielu ludzi jest analfabetami informacyjnymi. Mądry człowiek nie podawałby dalej "informacji" bez żadnego źródła.
Moim zdaniem, nie ma większego problemu niż właśnie analfabetyzm informacyjny. Gdyby wszyscy ludzie potrafili weryfikować informacje, rozumieli podstawowe metody manipulacji i odrzucali pseudoinformacje bez źródła, to nasz świat wyglądałby zupełnie inaczej. Wiele szkodliwych poglądów opiera się głównie na dezinformacji.
#bekazprawakow #fakenews #bekazkonfederacji #ukraina #bekazpodludzi
źródło: wpis
PobierzTwierdzi on, że zdjęcie zamordowanej Ukrainki jest "fejkiem AI".
Zdjęcie to pochodzi od rodziny, razem z innymi prywatnymi zdjęciami zostało przekazane do domu pobgrzebowego, który oganizował pogrzeb Iryny.
Z tych zdjęć został przygotowany film pamiątkowy, zdjęcie o którym mowa
Komentarz usunięty przez autora
Dodam, że mordercą nie tylko był czarnoskóry. Był nim, uwaga, MĘŻCZYZNA!
I jak tam się wykopki czują, którzy wspierają ruch na rzecz praw mężczyzn?
Zarzut tego samego kalibru. Znaczy absurd.