Aktywne Wpisy

hotshops_pl +879
Hej #wykop, tak jak obiecaliśmy z okazji Black Friday robimy #rozdajo
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
źródło: rozdajo-amazfit-gtr-3
Pobierz
gonzo91 +56
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz

Zdjęcie nie ma żadnego źródła, nie ma go na socjalach zamordowanej Ukrainki (np. @lucaveros225 na Instagramie). Do tego na wspomnianym instagramie widzimy, że to co najprawdopodobniej jest jej pokojem wygląda zupełnie inaczej (patrz mój komentarz niżej).
To jest niesamowite, że w dobie AI, przeciętny wykopek dalej łyka losowe screenshoty bez żadnego źródła, bo "mam 70 IQ i potrafię wyczuć co jest fejkiem". G---o potrafisz wyczuć.
Weryfikacja fejków kosztuje nieproporcjonalnie więcej wysiłku niż ich rozpowszechnianie. I jedyny powód czemu to trzeba to robić, to bo tak wielu ludzi jest analfabetami informacyjnymi. Mądry człowiek nie podawałby dalej "informacji" bez żadnego źródła.
Moim zdaniem, nie ma większego problemu niż właśnie analfabetyzm informacyjny. Gdyby wszyscy ludzie potrafili weryfikować informacje, rozumieli podstawowe metody manipulacji i odrzucali pseudoinformacje bez źródła, to nasz świat wyglądałby zupełnie inaczej. Wiele szkodliwych poglądów opiera się głównie na dezinformacji.
#bekazprawakow #fakenews #bekazkonfederacji #ukraina #bekazpodludzi
źródło: wpis
PobierzŹródło: https://www.instagram.com/p/Cs1NCWgOb1j/
źródło: 350087306_791980205606388_829842880679119936_n
Pobierzźródło: projekcja
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@agent-agentury: Klasyka gatunku xD
źródło: temp_file3103734797629435894
PobierzPięknie łykacie opowaidanie a raczej bajdurzenie @agent-agentury: to ze coś nie ma na jej insta to nie znaczy ze to jest fejk pięknie dezinformujesz klasyka gatunku a bo ja fejka potrafię
To jest po kupiecku !!!