Wpis z mikrobloga

Zakup kamery z dobrym doświetleniem IR to inwestycja, która zwraca się nie tylko w kwestii monitoringu.
Oculus nie drze ryja że mu ciemno nawet w środku nocy, a w ogródku można narysować mega strefę xD
#monitoring #gry #oculus
tellet - Zakup kamery z dobrym doświetleniem IR to inwestycja, która zwraca się nie t...

źródło: 20250907_202931

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@xyz_xyz: @wujek_zla_rada kozacko- świeci się cały czas w nocy i daje po oczach. Zakup bez sensu, żeby pykać parę godzin

Poza tym mam takie coś w innym miejscu i ten kopułkowy aż tak dobrze nie świeci, to po pierwsze.
Po drugie to montaż wymaga ciągnięcia kabli po dachu bądź ścianie, a dorzucenie skrętki do kamery, obok satelity i skrętki od modemu, idących pustym ciągiem kominowym, to było 5 minut
  • Odpowiedz
@tellet: stary ja to mam podpięte w pomieszczeniu do grania do smart gniazdka i zrobioną automatyzacje w Home Assistant, obsługuje sie to automatycznie - włącza samo po włączeniu quest3 (wykrywa połączenie wifi z q3) i wyłącza automatycznie gdy wylacze gogle i to tylko przy odpowiednio niskim natężeniu swiatla wykrytego z czujnika obecności oraz tylko w czasie obecności w tym pomieszczeniu. Żyjemy na trochę innych poziomach lenistwa i automatyki, szanuje swój
  • Odpowiedz
  • 1
@wujek_zla_rada: W sensie, oprócz montażu kamery, którą i tak bym zamontował, miałbym jeszcze gmerać w podbitce, przyczepiać pasujące jak pięść do oka relektor IR do werandy, prowadzić kable i stawiać gdzieś serwer HA, konfigurować go i tam siębawić, żeby mi oculus nie darł ryja, że mu ciemno? Taki trochę efajek z arduino xD
  • Odpowiedz