Wpis z mikrobloga

@michalxd21: Ją powinni wywalić z tv dla własnego dobra.
edit. Nie wiem, o co chodzi z tym dzieckiem i dziennikarskim funkcjonariuszem PiSu, mówię tylko, co PO powinna zrobić dla własnego dobra.¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@michalxd21: Przypominam, że po słynnej debacie prezydenckiej z udziałem Krzysztofa Stanowskiego tej kobiety później koledzy dziennikarze/prezenterzy różnej maści bronili co najmniej przez tydzień więc czego niby można się spodziewać. Wszyscy się śmiali z tego, ze TVP za PIS to była tuba propagandowa maszyna i w sumie to prawda, ale teraz też nic się nie zmieniło absolutnie xD
  • Odpowiedz
@michalxd21 zdaje się, że chodzi o to, że w którymś swoim komentarzy Krzysiu Pisowski powiedział coś w stylu "skoro nie jest pani dumna z teścia to dlaczego nazwała syna po nim".

W teorii - niby nic takiego nie powiedział. Praktycznie - po cholerę wciągać w ogóle temat jej syna w takie przepychanki. Zwłaszcza w czasach gdzie by uruchomić hejt nie potrzeba wiele. Przecież do tego młodego mogą pisać różne zjeby, ze
  • Odpowiedz
  • 0
@szychun: ale to jest fakt który wisi u niej na Wikipedii. 14 letni syn nie ma dostępu do internetu i dotychczas nie wiedział kim był jego dziadek? Ciężko nazwać to piętnowaniem, skoro tym bardziej nawet nie odnosił się bezpośrednio do syna tylko do niej
michalxd21 - @szychun: ale to jest fakt który wisi u niej na Wikipedii. 14 letni syn ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@michalxd21 dalej nie rozumiemy po co Stanowski używał jej syna w tej dramie. Dziecko sobie imienia nie wybrało, a ktoś o takich zasięgach jak Krzysio w każdym temacie może narzucić narracje.
  • Odpowiedz
  • 0
@szychun: Ja nie widzę w tym nic podłego i słabego, jeśli mówimy faktycznie o zbrodniarzu którym był jej teść, o jej mężu który dzięki układom ojca zrobił karierę. Nie wiem skąd przekonanie że o zmarłych można mówić tylko dobrze albo wcale, wiele postaci z historii należało by wymazać, a na to nie można pozwolić.
  • Odpowiedz
@michalxd21 ale tu nie chodzi o to, ze o zmarłych można mówić tylko dobrze. Ja nie widzę korealcji między jej stronniczością a jej teściem i synem.

Ja tam nie słyszałem zeby jej teść załatwił karierę jej mężowi. Nie mówię, ze tak nie było tylko ze nic o tym nie wiem. Niemniej, musiał mieć serio dobre układy bo maz Schnepf pracował i w kancelarii Jarka i Lecha.
  • Odpowiedz
@michalxd21: Stanowski dno, ale Schnepf też trzeba zrugać za to jak się zachowała jako matka. Trzeba było dla dobra dziecka nie nagłaśniać tematu, jeśli uznała, że złamał prawo pozwać go po cichu, gdzieś to zniknęłoby między dziesiątkami wpisów Stanowskiego w ciągu dnia.

Teraz jej post stał się viralem, repostuje go nawet Sikorski, pewnie cała akcja dalej się będzie dalej kręcić, a bogu ducha winny dzieciak stanął w centrum uwagi. Zupełnie
  • Odpowiedz
  • 1
@Coxex: Ale przecież jej o to chodziło, o sztuczne wsparcie i jednoczenie się z nią (gdzie 90% pewnie nawet nie wie że chodzi tylko o przytoczenie faktu imienia) od m.in. polityków i przy okazji ruganie Stanowskiego. Skończyły się argumenty to zaczęło się budowanie oblężonej twierdzy.
  • Odpowiedz
@Cztero0404 tak, absolutnie nic się nie zmieniło w TVP XD To trzeba być ślepym i głuchym.

- Nie ma pasków grozy.
- Wiadomości nie wyglądają jak regularne pranie mózgu (powtarzanie w kółko tych samych fragmentów, nakładanie czerwonego filtra na przeciwników i przesteru na dźwięk, felieteny zamiast newsów)
- Pokazują na żywo konferencje i wiece opozycji (za PiS W OGÓLE tego nie robili, cenzurowali nawet sejm)

TO DOKŁADNIE TO SAMO XD Słyszałeś
  • Odpowiedz