Wpis z mikrobloga

Już ponad 1 mln bitcoinów w treasuries. https://bitcointreasuries.net/

Niestety, ale ja jestem zbyt biedny i zbyt głupi, żeby pozwolić sobie na nieposiadanie bitcoinów. Pochodzę z niskiej klasy społecznej, gdzie na obiad zdarzały się placki ziemniaczane zamiast schabowego. Wychowałem się w wielkiej płycie, gdzie wakacje spędzałem na trzepaku pod blokiem. Nie mogę sobie dzisiaj pozwolić na to, żeby nie mieć nawet ułamka bitcoina. Podziwiam wykopków, którzy żyją bez ułamka bitcoina i nic sobie z tego nie robią. Dla mnie to za duże ryzyko.

Przypomnę tylko, że posiadanie 0,1 btc da na emeryturze około 2 mln zł czyszczone inflacją czyli z dzisiejszą siła nabywczą. 21 mln $ (7 mln $ po oczyszczeniu inflacją) za 1 btc do 2046 jest faktem. 1 mln $ za 1 btc do 2030 też jestem faktem.

No cóż, ludzie nie lubią faktów, gdy horyzont czasowy nie jest dla nich przejrzysty.

Jestem all in w bitcoinie. Nie wstydzę się tego. "Naganiałem" jak btc był po 1000 $, będę naganiał jak będzie po 1 mln $ i 10 mln $. A na końcu każdy odpowiada sam za swoje decyzje inwestycyjne.

Rysiek inwestments since 2016.

#bitcoin #oszczedzanie #pieniadze #emerytura #oszczednosci
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@VeresOn: Rysiek miał ciężkie życie za dzieciaka, i gość sobie ubzdural, że zostanie milionerem hodując bitkojna. Jak nim zostanie to fajnie, ale nie wiem po co aż tak to przeżywać. Poza tym teraz jest tak dziki świat, że nie wiadomo co się wydarzy i czym nas życie wszystkich zaskoczy za 5, 10, 15lat.
Za 15lat bitkojtn równiedobrze może stać się już bezużyteczny.

A tak poza tym, to nie wiem ile
  • Odpowiedz
@freddd: masz rację, ale lepiej być staruchem z bitkami wartymi kilka milionów, niż być staruchem gdzie nie ma nawet na pampersa.

Co do zostania milionerem, to ja na to nie mam szans, bo z moimi 0,002137 bitcoinami na pewno mi się nie uda. Ale ja nie jestem tu po to, żeby być bogaty, ale po to, żeby inni mieli szansę zacząć oszczędzać w bitcoinie.
rysiekryszard - @freddd: masz rację, ale lepiej być staruchem z bitkami wartymi kilka...

źródło: rysss

Pobierz
  • Odpowiedz
@rysiekryszard: Bitcoin na poziomie 10 mln USD/BTC miałby wartość prawie połowy całego majątku ludzkości, jest to matematycznie i gospodarkowo niemożliwe, ale 1 milion jest jak najbardziej możliwy.
  • Odpowiedz
@PopeLeon: są tacy co do 90 jarali szlugi - czy to świadczy o nieszkodliwości palenia?
Poziom debilizmu w internecie powoduje u Ciebie przeświadczenie o Twojej "wyjątkowej" inteligencji. Niestety, muszę Cię rozczarować, to nie Ty jesteś mądry tylko internety są głupie. Ale nie ma sprawy, stosuj dalej dowody anegdotyczne, utrzymujesz poziom dyskusji.
  • Odpowiedz
@PopeLeon: i znowu argumentacja z d--y. Ty jednak głupi jesteś. Jeżeli inna osoba się poparzy żywym ogniem i ja widzę tego skutki to żeby być 100% pewnym, że boli muszę wsadzić rękę w ogień?
Twój sposób myślenia pasuje do współczesnego świata, gdzie posłuch mają absolwenci Akademii Chłopskiego Rozumu. Gratuluję dyplomu!
  • Odpowiedz
@maturzysta_ze_szczecina: A jakie są skutki jedzenie 1-2 razy smażonych placków? O ile skróci mi to życie? A co jeśli wprowadzając do diety niezdrowe placki, wprowadzę jednocześnie dwa razy w tygodniu sport i dwa posiłki warzywno-mięsne gotowane na parze? A co jeśli wprowadzając placki, schudnę 15 kg? Jak będzie wyglądała moja psychika ja będę odmawiał sobie wszystkiego co lubię w imię "zdrowego trybu życia"?

Jest tyle zmiennych, a ty porównałeś chyba
  • Odpowiedz
@PopeLeon: a to wszystko tylko dlatego, że McDonald sprzedaje frytki! Żyć nie umierać!

O chorobach cywilizacyjnych słyszałeś? Wiesz w jakim stanie są ci długo żyjący ludzie? Dawaj statystyki ile z nich jest uzależnionymi od produktów farmaceutycznych, szczający w pampersy zombi, nie potrafiący zrobić 3 kroków bez balkonika. Nie rozpoznający swoich bliskich. Dziękuję za takie wydłużone życie.
  • Odpowiedz