@__MadCat: nie projektuj na mnie swoich urojeń, ja osobiście nigdy nie miałem żadnych problemów z żadną skrzynią, ale znam osoby co miały problemy z automatami
@mr-dawid: Jeżeli nowy to tylko automat, ewentualnie max paroletni bo kupno automatu z nieznanego źródła który ma 10+ lat i 150+ przebiegu to może być droga loteria. Niestety ludzie często wogole tego nie serwisują i jak trafi Ci się taki 150tys z oryginalnym olejem to "machający papież"
@__MadCat: Sam mam Lagunę, ale nie znam ani jednego przypadku - czy to u mnie, czy na grupkach i forach czy w artykułach o samochodach i skrzyniach, żeby komukolwiek padła skrzynia w Lagunie. To nie jest sławetne M32 czy DSG @mr-dawid W sumie to obojętne - prywatnie do tej pory miałem tylko manuale, ale paroma automatami w życiu jeździłem. Jak będę zmieniał furę to musi mieć dla mnie "to
@mr-dawid: Oczywiście odpowiedź brzmi automat, do jazdy na co dzień na przykład po mieście ten typ skrzyni jest zdecydowanie bardziej wygodny zwłaszcza jak stoisz gdzieś w korku.
@Bosypalec i tak i nie, jak tyle lat nie był olej wymieniany to wymiana wyrządzi więcej szkody niż pożytku, wystarczy brać skrzynie które się nie pieprzą i unikać vagowskich DSG
@__MadCat: Nie wiem, co w tym śmiesznego, ale L3 to jest jedno z nielicznych kombi, które naprawdę fajnie wygląda, a nie te germańskie kloce. No i stosunek cena/rocznik/wyposażenie jest nie do pobicia.
Jaką skrzynię biegów w aucie preferujesz?
@ZlodziejBilonownic: ( ͡° ͜ʖ ͡°)