Wpis z mikrobloga

Kurcze podoba mi się ten projekt Widzewa. Może faktycznie powstanie tu fajny, mocny klub w Ekstraklasie bo transfery na papierze na prawdę ciekawe + bogaty właściciel.
Ale kurde ten nowy napastnik jeśli ma nim być ten Pape Meïssa Ba to jednak trochę rozczarowanie biorąc pod uwagę o jakich nazwiskach się pisało. Ani on jakiś młody, ani jakoś goli nie strzelał jakoś dużo. Moim zdaniem jak się nie udało nikogo takiego z efektem wow, to lepiej byłoby już poczekać te pół roku i na spokojnie szukać dalej. Przecież kupili Bergiera, który może nie jest jakiś wybitnym zawodnikiem, ale na ekstraklase całkiem solidny

#widzew #ekstraklasa #transfery #pilkanozna
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kurcze podoba mi się ten projekt Widzewa

@Mysciak: no a mi średnio.
To znaczy fajnie że polski klub jest dofinansowany i próbuje iść do przodu ale jak na razie to są pieniądze psu w dupe.
Trener albo źle wyskautowany, albo za szybko zwolniony. Kolejny trener tymczasowy wyglada na amatora. Komunikacja i marketing na poziomie Puszczy.
Ośrodek treningowy nie istnieje. Akademia istnieje tylko teoretycznie. Dogadywanie sie z miastem w sprawie stadionu przy Piłsudskiego idzie jak
  • Odpowiedz
To samo - liczyłem na coś w stylu ściąganie ciekawych polskich zawodników z niższych lig + ściąganie Polaków z ławek rezerwowych z zagranicy
  • Odpowiedz
To znaczy fajnie że polski klub jest dofinansowany i próbuje iść do przodu ale jak na razie to są pieniądze psu w dupe.

Trener albo źle wyskautowany, albo za szybko zwolniony.

Transfery chaotyczne, niektóre pozycje zle obsadzone.

@thorgoth: no ja mam tak samo, CACEK vibes.. na 1 lige sciagnal Robaka, Mielcarza i paru innych, wyprstrykal sie z kabony i pozniej padaka w Ekstraklasie. Oby tym razem kasy bylo, przynajmniej na
  • Odpowiedz
  • 1
@Mysciak:
Dobra, jednak jak faktycznie za darmo o czym się mówi, to ruch sensowny. Coś tam w zeszłych sezonach w ligue 2 postrzelał. Myślałem, że będą płacić za niego ten milion euro plus. Jak faktycznie za darmo, to całkiem sensowny transfer
  • Odpowiedz
@janusz-lece: 5 miliardów euro obrotów ma firma w której on ma 34% dywidendy, w branży nieruchomości. Ponoć za udziały w widzewie zapłacił około 45 milionów złotych + od marca wydał kolejną taką kwotę na transfery itd. Za infrastrukturę do treningów/rozbudowę stadionu też będzie musiał wyłożyć trochę kasy pewnie od siebie.
Ogólnie majątek Cacka przy jego majątku to nic, Dobrzyckiego firma się jeszcze rozwija. Nie zdziwiłbym się, gdyby Dobrzycki roczną dywidendę
  • Odpowiedz
  • 0
@Djuk94: @janusz-lece
Zresztą fajnie też mówil w jakimś wywiadzie, że Widzew to dla niego projekt życia z pasji, bo w biznesie mu się powiodło.
Najlepsze połączenie, może w końcu będzie jakiś fajnie zarządzany klub z bogatym właścicielem.
  • Odpowiedz