Wpis z mikrobloga

@zetisdead: chińczyki są spoko. Kupiłem ostatnio na ali wtyki bananowe 90stopni wyszło mi za 10 zł za 8 sztuk. Patrzę a na allegro takie same 8 sztuk za 60 zł xD O dziwo są to miedziane wtyki, jeden mocno spiłowałem i ani śladu alu czy innego metalu
kopilop - @zetisdead: chińczyki są spoko. Kupiłem ostatnio na ali wtyki bananowe 90st...

źródło: 611Zu6xO5HL

Pobierz
  • Odpowiedz
Kupiłem ostatnio na ali wtyki bananowe 90stopni wyszło mi za 10 zł za 8 sztuk

@kopilop: dawaj linka, bo brzmi dobrze. Z zasilacza lab wygodniej by było mi mieć kabelki w dół, niż na wprost.
Pytanie na ile te "rozprężne" paski w bananie wytrzymają ruchów.
  • Odpowiedz
@hrumque: tylko uwaga bo one są dość grube, raczej do dużych kolumn głośnikowych, musisz sprawdzić czy twój zasilacz ma tak szerokie wejścia na banany.
  • Odpowiedz
tylko uwaga bo one są dość grube, raczej do dużych kolumn głośnikowych, musisz sprawdzić czy twój zasilacz ma tak szerokie wejścia na banany.

@kopilop: napisane że standard 4mm banany - a to zwykły standard w wszystkich zasilaczach, więc powinien pasować (ew ciężko wchodzić)
  • Odpowiedz
@zetisdead: Z dziwnych rzeczy widziałem ostatnio "przejściówkę" z złącza optycznego SC/APC do złącza RF typu F, i o dziwo to działa, wewnątrz jest fotodioda cewka i kondensator i robi prosto z światła sygnał RF, nie potrzeba do tego nawet zasilania. Po drugiej stronie światłowodu daje się urządzenie które z RF robi sygnał optyczy który to już można rozdzielać tanimi spliterami.
dktr - @zetisdead: Z dziwnych rzeczy widziałem ostatnio "przejściówkę" z złącza optyc...

źródło: Sc-APC-to-RF-CATV-Fiber-Optic-Receiver-Mini-FTTH-Passive-Optical-Node

Pobierz
  • Odpowiedz
@zetisdead: To nie służy do przesyłania danych a analogowego sygnału RF - fragmentu spektrum np cały VHF+UHF+SAT. Możesz sobie wpuścić sygnał TV naziemnej albo satelitarnej w światłowód, rozdzielić go pasywnymi spliterami optycznymi - czyli można bardzo tanio nie używając koncentryków zrobić np zbiorczą instalację TV na wiele odbiorników.
  • Odpowiedz