@kocurrek32: z kazdego kto nie jest uposledzony umyslowo/ruchowo mozna zrobic swiatowej klasy eksperta w dowolnej dyscyplinie jesli odpowiednio wczesnei zacznie sie trening i bedzie on dobry
@HeIlNah: @InsanitySupreme ja jeden sport trenowalem 5 lat ale skonczylem jak się trener zmienil, raz udział w turnieju brałem w mojej grupie wiekowej i 2 miejsce bylo, upośledzony ruchowo trochę byłem i długo mi zajmowała nauka, ale wsm jak podstawy ogarnąłem to potem coraz latwiej, mogłem w to isc to moze by do mnie geje walili konia jak ci degeneraci do tej brzydkiej świątek
z kazdego kto nie jest uposledzony umyslowo/ruchowo mozna zrobic swiatowej klasy eksperta w dowolnej dyscyplinie jesli odpowiednio wczesnei zacznie sie trening i bedzie on dobry
@HeIlNah: nie, jak nie masz odpowiedniego iq to nie da rady, tak samo z tenisem, nie masz predyspozycji to koniec i nawet trening od żłobka nie pomoże
z kazdego kto nie jest uposledzony umyslowo/ruchowo mozna zrobic swiatowej klasy eksperta w dowolnej dyscyplinie jesli odpowiednio wczesnei zacznie sie trening i bedzie on dobry
@HeIlNah: wsm nie wiem czy to trolling czy serio można w to wierzyć
@HeIlNah: To mi przypomina jak siostrę namówiłem z 20kilka lat temu, aby zabrała siostrzeńca do klubu piłkarskiego w top5 miast. Trochę z siostrzeńcem grałem, uczyłem zasad. Miał 4 latka. Ciężko było to nazwać grą w piłkę w tym wieku - po prostu zabawa. Cztery latka idealnie aby zacząć. W końcu mówi się, że od małego trzeba zaczynać, aby mieć największą szansę :) Poszliśmy pierwszy raz i było 3x więcej dzieciaków
@MajoZZ: no, ale samo zapisanie do klubu i puszczanie na treningi 3-4x w tygodniu nie wystarczy. Tu chodzi o codzienny trening indywidualny, najlepiej z rodzicem odkad dziecko tylko bedzie w stanie to robic
@HeIlNah: jak masz na przykład zapisane w genach 90 czy 100 iq to treningi nie pomogą nawet od żłobka, osiągniesz swój potencjał czyli powiedzmy te 100 iq i to tyle, ignorujesz genetykę, w tym świecie każdy wmawia że to tylko od pasji i treningu zależy ale jak nie masz predyspozycji genetycznej to koniec, poczytaj trochę bo jesteś kompletnie w błędzie, nie będę więcej
@pepe998: 'zapisane' iq xd, weź np bliźniaki, jedno bedzie sie wychowywac w norwegii a drugie w jakims losowym afrykanskim biedakraju i chce to zobaczyc jak pod koniec mają takie same iq bo mają takie zapisane
Chciałbym znowu należeć do jakiejś grupki znajomych i móc się co jakiś czas spotykać tak po prostu żeby wyjść, pograć w plejstejszyn albo pograc sobie w majnkampfa. Czemu dorosłość jest taka samotna
#tenis #przegryw
@HeIlNah: nie, jak nie masz odpowiedniego iq to nie da rady, tak samo z tenisem, nie masz predyspozycji to koniec i nawet trening od żłobka nie pomoże
@HeIlNah: wsm nie wiem czy to trolling czy serio można w to wierzyć
@HeIlNah: jak masz na przykład zapisane w genach 90 czy 100 iq to treningi nie pomogą nawet od żłobka, osiągniesz swój potencjał czyli powiedzmy te 100 iq i to tyle, ignorujesz genetykę, w tym świecie każdy wmawia że to tylko od pasji i treningu zależy ale jak nie masz predyspozycji genetycznej to koniec, poczytaj trochę bo jesteś kompletnie w błędzie, nie będę więcej
@pepe998: a ty przeceniasz role genetyki w determinowaniu IQ