Aktywne Wpisy

MishMashStudio666 +2698
Hejo! Tak jak obiecałem, mam dla Was #rozdajo
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji tego, że mamy ponury listopad, mam na coś na poprawę humoru. Do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to ametyst 0.5ct. oraz diamenty o masie 0.1ct. o Wartość rynkowa 3500zł. Wartość galeriowa to pewnie 4500zł(。◕‿‿◕。
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji tego, że mamy ponury listopad, mam na coś na poprawę humoru. Do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to ametyst 0.5ct. oraz diamenty o masie 0.1ct. o Wartość rynkowa 3500zł. Wartość galeriowa to pewnie 4500zł(。◕‿‿◕。
źródło: temp_file5653171721942055217
Pobierz
źródło: temp_file1108037002267378486
Pobierz

![Szpitale przekładają zabiegi, bo NFZ nie płaci [edycja 2025]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e651cdd2df8622992dce7e129dc702ca591ed675fa66f972e7584cc252a01bef,q80.jpg)

Czy geodeta może podzielić rolną działkę, która nie jest objęta MPZP? Jestem w trakcie zawierania transakcji kupna takiej działki - najpewniej otrzyma ona WZ dzieki zasadzie dobrosasiedztwa. Teraz zadaniem sprzedajacego jest podzielic swoja dzialke na pol, poniewaz tylko polowa jestem zainteresowany. Sprzedajacy rzekomo konsultował się z geodetą, który rzekomo stwierdził iż działkę można podzielić dopiero po uzyskaniu WZ.
Generalnie wystapilem juz o WZ, ale chcialbym przed ich uzyskaniem podpisac umowe przedwstepna u notariusza, wiec wolalbym wpisac w tym akcie konkretny numer dzialki, ktora chce kupic a nie tylko metraz istniejacej duzej dzialki.
W dużym skrócie mam obawy, ze informacja podana przez sprzedajacego jest nieprawda. Czy jest ktos kto moglby rozwiac te watpliwosci?
#geodezja #architektura #prawo #pytaniedoeksperta
Komentarz usunięty przez autora
Masz rację z tym "a skąd ktoś może wiedzieć czy ty jesteś geodetą i czy się na tym znasz i czy masz racje? ". Czasami jak czytam niektórych komentarze dotyczące prawa budowlanego/geodezyjnego to przecieram oczy i zdobywają kilka/kilkanaście plusów.
"Mnie po prostu bawi szukanie darmowej porady przy transakcji wartej grube tysiące"
Ludzie najzwyczajniej chcą najpierw się rozeznać w temacie na luzie, do kogo uderzyć później, już lokalnie itp. i