Wpis z mikrobloga

@Hrjk: 8 lat temu taki milutki doberman mnie zaatakował na kładce o szerokości pół metra.

Przez 40 minut właściciel mnie prosił żebym nie wzywał policji bo wiedział że piesek pójdzie spać z aniołkami.

• Odpowiedz
@open_or_die: mnie 10 lat temu polak zaatakował nożem, ale s--------ł bo akurat pojawił się patrol policji, więc trzeba eksterminować wszystkich polaków xD
  • Odpowiedz
@Hrjk: ty tak serio czy udajesz upośledzonego?

Właściciela psa w Szwajcarii obowiązują bardzo restrykcyjne przepisy odnośnie posoadania psów. Jeśli koleś go puszcza wolno bez kagańca w miejscu publicznym to musi się liczyć z konsekwencjami.

I tak miał szczęście że w kantonie neuchatel doberman nie jest na liście psów niebezpiecznych bo sam by poszedł za to siedzieć.
  • Odpowiedz
@Gomorakazowa: Doberman to chyba zwycięzca rankingu psów których wygląd sugeruje dokładnie przeciwny charakter. To bardzo spokojnie i ułożone psy, a wyglądają tak, że jak spotkasz w ciemnej uliczce to dawno zapomniane modlitwy się przypominają. Ale generalnie to nie jest jakaś niebezpieczna rasa, czy uznawana za agresywną, pies jak pies tylko spory
  • Odpowiedz