Wpis z mikrobloga

@KRZYSZTOF_DZONG_UN: dobra, bo już któryś raz mi to wyskakuje tutaj. Czy ktoś się orientuje i raczy wyjaśnić, o co w tym chodzi? W sensie wiem tyle, że ktoś gdzieś (być może, bo może to AI) łaził w tym po galerii i nagrał filmik. I wyjaśnił po co w tym łaził czy coś? Czy to już sobie internet dopowiedział i urosło to do rangi, że to jakaś zorganizowana akcja na całą
  • Odpowiedz
@Krolowa_Nauk: Nagrywają niestosownie ubrane / zmalowane (według nich) dziewczyny chodzące po galeriach i wrzucają na tikdebiltoka i robią pojedynki, który szon nagrany przez nich jest większym szonem. Gawiedź ocenia w lajkach / komentach.
  • Odpowiedz
@Piw_Benzyna: o, czyli grubiej niż myślałam... To jest chyba jakieś nielegalne takie upublicznianie czyjegoś wizerunku bez zgody. Jestem z tych, którzy nie publikują żadnych swoich zdjęć w internecie i trochę mnie przeraża fakt, że są tacy tiktokerzy, co to nagrywają w miejscach publicznych jakieś pranki czy nawet wywiady z przechodniami i potem publikują. Zawsze się zastanawiam czy poproszenie o wymazanie twarzy w takim wywiadzie jest dziwne, nawet jeśli to wywiad
  • Odpowiedz
@gorobei: brzmi sensownie, dzięki za informacje, bo nie śledziłam afery, ale już któryś raz mi to wyskoczyło i temat mnie zaciekawił. Pewnie będzie tak jak piszesz, za tydzień temat będzie zakopany, rzecz niewarta uwagi, chociaż może poruszyć w przestrzeni publicznej temat ubioru.
  • Odpowiedz