Wpis z mikrobloga

#pathofexile2 #poe2

Poweekendowe podsumowanie :

PLUSY:
+ akt 4
+ dropy okay
+ abbysal
+ sprint

MINUSY:
- crashe (tak mam najnowsze drivery)
- lagi znowu są (tęskniłem)
- ingame handel od aktu 4 (why?)
- en game bez zmian, nie zachęca
- balansu skill gemów brak
- balansu ascendency brak (deadeye i miniony OP, reszta prędzej czy później ssie)
- sprint kolizje
- interludia to jest jakaś pomyłka, ktoś to grał. Nuuuuuda i grindu ponad siły

Ogólnie jestem na meh, wracam do POE1. Pozdro.
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a znasz gre, która osiągnęła sukces a trade zaczyna się od 60lvl?

@TylkoDuda123: Nie jesteście w stanie obronić designu w którym musisz kite'ować białe moby bo ci brakuje DPSu z powodu źle zbalansowanej klasy/skilli czy ewentualnie braku itemów na wczesnym etapie gry, niezależnie od tego jakie fikołki będziecie robić. A właśnie to się dzieje u co najmniej połowy klas obecnie jak nie przyfarcisz z jakimiś dobrymi dropami aby nimi załatać
  • Odpowiedz
@saib75: W sumie teraz przypomniałem sobie Ascension Triale i aż mi się rzygać zachciało na samą myśl. Czy to nadal jest takie g---o jak w 0.1? Bo te triale to też był jeden z aspektów gdzie PoE2 dawało taki fun z gry, że człowiek aż myślał o tym aby wziąć nadgodziny w pracy.
  • Odpowiedz
@Khaine: No skoro nie chcesz odpowiedzieć to ja odpowiem na Twoje pytanie. Są klasy mniej wymagające i bardziej, wszystkimi da się przejść kampanie na hc i ssf. Jeżeli masz ciężary to możesz skorzystać z marketu i za pare wydropionych ex kupić eq i ciężary mijają. To, że jakaś postać jest aktualnie dla ciebie za trudna albo nie pasuje ci jej playstyle to już twój problem i subiektywna opinia. Poza tym
  • Odpowiedz
Poza tym gra jest w becie.

@TylkoDuda123: No i przy takim tempie to release za 10 lat skoro przy tak małej puli klas i ascensionów nie są w stanie sobie z tym poradzić. A będą przecież dokładać nowe, a nowe klasy będą mieszać na drzewku pasywów powodując kolejne problemy z balansem.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@TylkoDuda123 market dla nowego gracza jest nieosiągalny do aktu 4. Zwykły handel to trochę za wysoki próg np dla konsolowcow. GGG stawia bezsensowne bariery. Powinno być jak w POE 1. Lecisz z byle build, bez handlu, bez specjalnej wiedzy, prawie bez craftu i kampanię przechodzisz, z wypiekami bo nie jest łatwo, ale można. Mnie tak zatrzymało POE1. In game trade od początku by to jeszcze poprawił. Ludzie się będą odbijać, bo
  • Odpowiedz
market dla nowego gracza jest nieosiągalny do aktu 4. Zwykły handel to trochę za wysoki próg np dla konsolowcow. GGG stawia bezsensowne bariery. Powinno być jak w POE 1. Lecisz z byle build, bez handlu, bez specjalnej wiedzy, prawie bez craftu i kampanię przechodzisz, z wypiekami bo nie jest łatwo, ale można. Mnie tak zatrzymało POE1. In game trade od początku by to jeszcze poprawił. Ludzie się będą odbijać, bo gra jest
  • Odpowiedz