Wpis z mikrobloga

#pathofexile2 #poe2

Poweekendowe podsumowanie :

PLUSY:
+ akt 4
+ dropy okay
+ abbysal
+ sprint

MINUSY:
- crashe (tak mam najnowsze drivery)
- lagi znowu są (tęskniłem)
- ingame handel od aktu 4 (why?)
- en game bez zmian, nie zachęca
- balansu skill gemów brak
- balansu ascendency brak (deadeye i miniony OP, reszta prędzej czy później ssie)
- sprint kolizje
- interludia to jest jakaś pomyłka, ktoś to grał. Nuuuuuda i grindu ponad siły

Ogólnie jestem na meh, wracam do POE1. Pozdro.
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@saib75: Ja bym się kłócił czy ten Abbysal jest ok biorąc pod uwagę jakimi s------------i jest to naszpikowane, tak samo bym się kłócił o dropy. A sprint też jest do d--y bo w sumie nadaje się tylko do biegania po już wyczyszczonej mapie i nic więcej, za to może ci skutecznie zabić postać jak za długo przytrzymasz przycisk uniku xD

Także z plusów tej ligi to Akt 4. Naprawdę nie rozumiem
  • Odpowiedz
z balansem żeby się tylko nie skończyło tak, że dead i miniony dostaną nerfa i wszystko będzie ch&nowe xD

@acidd: Patrząc na historię developmentu tej gry - dokładnie tak się skończy. Przecież developerzy dosłownie kłamali że "buffnęli wszystkie klasy". Tak buffnęli, że gra się c-------j niż w 0.1.
  • Odpowiedz
@saib75: to ja mam zupełnie inaczej.

akt 4 mi się nie podoba i w dodatku jakieś crashe itp w mieście. Interludy już lepsze niż to.
Co Ci przeszkadza trade in game skoro po staremu jest nadal taka sama możliwość? Masz wybór to albo to.
  • Odpowiedz
@KolegaPatryk: Mnie się nawet do 4 aktu nie chce grać, bo już oczami wyobraźni widzę frustrację która nastąpi po 1 akcie xd Nie będę miał resistów, nie będę miał też pewnie innych defensive statów, bo itemów leci niewiele, za to moby będą n---------ć jak złe i w zasadzie "zrób rangeda albo Alt+F4". W 0.1 grałem WH na granatach, to jako ranged problemu tak nie czułem. Ale w tym zacząłem monkiem
  • Odpowiedz
Naprawdę nie rozumiem czym ludzie się jarają, ale to prawdopodobnie wynika z tego że na Reddicie jest po prostu cenzura i większości krytycznych wpisów się w ogóle nie publikuje aby nie psuć płatkom śniegu samopoczucia w miesiącu miodowym.

@Khaine: Co? Przecież sub poe2 to jedno wielkie narzekanie na wszystko. Na k---a wszystko. Jedne wielkie płacze.
Taka cenzura jest że jak się pośmiałem z małego ogarniania gry albo z płaczliwych streamerów to
  • Odpowiedz
No i z podejściem "grywalny tylko deadeye" to nara. Zoom zoom jeden przycisk - ludzie serio chyba chcą reskina poe1

@FrostlyMostly: No jeśli gra zawiera mechaniki które rangedy z dobrym movement speedem mogą sobie po prostu ignorować, to nie dziw się, że wszyscy grają dedajem XD Balans tutaj kompletnie nie istnieje i wszyscy pozostali grają w jakiś symulator tortur.
  • Odpowiedz
@FrostlyMostly: I jak obejrzę ten filmik to mi itemy zaczną dropić z mobów żeby się ubrać aby nie zdychać od hita?

Bo w 0.1 jako ranged WH byłem permanentnie undergeared, tylko mogłem to omijać tym że nie dawałem się trafić przez pasjonujący gameplay "biegnij do tyłu i strzelaj do przodu".
  • Odpowiedz
to mi itemy zaczną dropić z mobów żeby się ubrać aby nie zdychać od hita?

@Khaine: No jak już farmienie geara czy currency jest problemem w arpg to nie wiem o czym my tu dyskutujemy w ogóle - zwłaszcza że dropi w c--j więcej niż w .1
  • Odpowiedz
@FrostlyMostly: Problelem jest levelowanie z gołym dupskiem a nie farmienie XD Farmić to ja nawet nie mam zamiaru bo mapy są nudne jak cholera. Dochodzę do map i kończę sezon. Natomiast samo levelowanie jest nieprzyjemne w chwili obecnej, przynajmniej takie miałem doświadczenia monkiem.
  • Odpowiedz
@Khaine: XD

Mnie się nawet do 4 aktu nie chce grać, bo już oczami wyobraźni widzę frustrację która nastąpi po 1 akcie xd Nie będę miał resistów, nie będę miał też pewnie innych defensive statów, bo itemów leci niewiele, za to moby będą n---------ć jak złe i w zasadzie "zrób rangeda albo Alt+F4".

Odpal tą gre albo przestań p-------ć głupoty. Drop itemów i currency jest zdecydowanie większy niż był w
  • Odpowiedz
I nawet chaosa na trade nie miałeś prawda?

@FrostlyMostly: No litości, ktoś sobie chce po prostu kampanię przejść i gra go ma zmuszać do handlowania już na tym etapie? xd
  • Odpowiedz
@Khaine: Zmusza? Nie no możesz wydropić albo docraftować. Ale oczywiście masz problem. C--j że dropi o niebo więcej niż .1
P--------z i się wypłakujesz - chcesz żeby gra się sama grała.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@saib75 balans leży i kwiczy. Mieli dać drugie życie słabszym buildom, a dali buff Deadeye i mjnionkom. Gra się bardzo nierówno, albo przejeżdżasz walcem, albo się męczysz. Bez wsparcia handlem, gra jest bardzo męcząca. Action house jest dopiero w akcie 4, bo przecież GGG chce żebyś się pomęczył na początku. Po co? Co w tym zlego, żeby mieć dostęp do niskolewelowych uniqow na początku? Czy oni nie rozumieją ze ludzie chcą
  • Odpowiedz
balans leży i kwiczy. Mieli dać drugie życie słabszym buildom, a dali buff Deadeye i mjnionkom. Gra się bardzo nierówno, albo przejeżdżasz walcem, albo się męczysz. Bez wsparcia handlem, gra jest bardzo męcząca. Action house jest dopiero w akcie 4, bo przecież GGG chce żebyś się pomęczył na początku. Po co? Co w tym zlego, żeby mieć dostęp do niskolewelowych uniqow na początku? Czy oni nie rozumieją ze ludzie chcą mieć rozrywkę
  • Odpowiedz