Tak tylko przypominam, że jeśli szukacie korepetycji dla dzieci, to tak właściwie teraz jest ostatni dzwonek, polecani korepetytorzy już mają grafiki załadowane na full.
@whos_your_daddy_snakegirl: żeby to jeszcze potrafiło tłumaczyć tak jak dobry nauczyciel. Nie chodzi o odwalanie schematów, bo to potrafi każdy ćwierćinteligent, a o zrozumienie od podstaw, to jest trochę inna bajka.
@whos_your_daddy_snakegirl: rodzicami często są ludzie, którzy sami nie mają podstaw wystarczających do wytłumaczenia ósmoklasiście do testu. Ba, nie są przygotowani pod kątem rozwiązywania zadań maturalnych, one się rządzą trochę innymi prawami niż część zadań z podręczników. Część nauczycieli tłumaczy dobrze w szkole o wtedy w ogóle żadne korki nie są potrzebne.
@thorgoth: prawda. Miałam kiedyś maturzystkę, która miała braki z podstawówki i liczyła razem z rodzicami, że ogarnie je do matury, jednocześnie odwołując zajęcia z błahych powodów. Uświadamiałam, że no nie da rady w takim układzie, a i tak byli zdziwieni, że nie zdała. Pewnie myśleli, że to moja wina. Odezwali się potem ponownie trzy tygodnie przed poprawką, że może bym ją przygotowała ¯\(ツ)/¯ Już mi się nie chciało użerać i
#szkola #korepetycje #dzieci #edukacja
Taniej kupić subskrypcję Open AI
Idk. Gdybym był rodzicem to bym się posiłkował GPT przynajmniej do poziomu matury podstawowej. Na rozszerzenie to bym już szukał korepetytora
Część nauczycieli tłumaczy dobrze w szkole o wtedy w ogóle żadne korki nie są potrzebne.
Dlatego nie powinni nimi być ale niestety jako społeczeństwo długo nie dojrzejemy do eugeniki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Już mi się nie chciało użerać i