Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie wiedziałem od czego tak losowo bolą mnie plecy i się schylić nie mogę a tu się okazało że jak mam ponadprzeciętny stres to mi się same mięśnie napinają mimowolnie a potem zaczyna n---------ć

nie ma rzeczy której stres i nerwica mi nie niszczy

@vieniasn: zmieniaj robotę w trybie natychmiastowym. często ten stres wynika, poza tymi źródłami, które znasz, wynika z takich zagrywek i sytuacji występujących w pracy, z jakich
  • Odpowiedz
@vieniasn polecam 7 lat chodzenia co tydzień na fizjoterapię i słuchania tej samej porady ( ͡° ͜ʖ ͡°) boleć nie przestanie, ale można sporo ciekawych rzeczy się dowiedzieć. A jak przestanie jedno, to zacznie drugie. A na ból okolicy lędźwiowej możesz spróbować rozciągać czwórkę (Google rozciąganie kanapowe), bo jak masz w skróceniu, to wymusza pochylenie miednicy i od tego ból lędźwiowego.
  • Odpowiedz
ciekawostka:

tak źle jest teraz gdy nie mam roboty

jak jest robota to się pogarsza znacznie jeszcze

@vieniasn: farmakologia cię postawi na nogi w takim razie. Jak masz słabego lekarza to zmień. Niech pokombinuje z lekami. A jeśli uda Ci się trafić w dobre wspierające środowisko to szybciej się ogarniesz. Niewykluczone, że to co Ci się dzieje to w 80% chemia w mózgu. Mózg nie ogarnia, bo się w----------ś w
  • Odpowiedz
  • 0
@vieniasn moją pierwszą pomocą jest zielona herbata i kawa. Natomiast w ciągu dnia muszę się na czymś wypocić, aby dzień zakończył się bezstresowo.
Ponad 10 lat temu sobie z tym nie radziłem, i przychodziły bóle wszystkiego, od problemów z oddychaniem, po szybszym psuciu zębów. No i jakoś się z tego błędnego koła wykręciłem.
  • Odpowiedz
@vieniasn: masaż powinien Cię rozluźnić
Możesz też kupić pistolet do masażu i poprosić niebieskiego, żeby czasami Ci pojeździł nim po tych plecach
Możesz też spróbować wałka do rolowania mięśni. Kładziesz go na ziemię, kładziesz się na niego plecami i jeździsz góra dół
  • Odpowiedz