Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@ZimnyOkocim tak właśnie myślałem a się okazuje że nie
@GhostofChristmasPast sposób jest super łatwy czyli ogranicz stres XD
@szarley po prostu rzuć pracę i porzuć społeczeństwo przemysłowe bro
super są te porady typu ogranicz stres albo jak coś boli to ogranicz wysiłek przecież jakbym mógł to bym ograniczył
  • Odpowiedz
@vieniasn: pewnie to wiesz, ale najlepiej jak będziesz się rozciągał, masował (są odpowiednie przyrządy) i robił ćwiczenia wzmacniające. Jednak to, czego możesz nie wiedzieć, to że sama redukcja stresu nie pomoże (zakładając, że jest możliwa). Bo stres napina mięśnie, ale już napięte same się nie poluzują, więc ograniczyć stres to jedno, ale rozbić te sztywności to drugie. Powodzenia!
  • Odpowiedz
@vieniasn mam to samo. Za pierwszym razem jak byłem u fizjo, myślałem że to od siedzenia w pracy, ale babka sama się domyśliła, pytając, czy może jakiś stres ostatnio przeżyłem i musiałem się zastanowić, żeby odkryć, że rzeczywiście tak było.

Przez jakiś czas yoga mi bardzo pomagała, ale to chyba też jest leczenie objawowe. Nic mi tak nie pomaga, jak kilka lepszych dni bez napinania się w oczekiwaniu na coś kujowego.
  • Odpowiedz
  • 1
@vieniasn a nie masz zapalenia między coś tam, moja też ma takie nagle napady bólu a potem spokój. Tzn nie przeszkadzają w funkcjonowaniu okazało się że coś między żebrami czy cos.
  • Odpowiedz
  • 0
@fraciu dziś zauważyłem że mam dziwne napięcie jakby w niższej części pleców bo dużo rzeczy się działo i się coś narobiło że ciężko z samochodu wysiąść
  • Odpowiedz
@vieniasn: no nie wiem, ja mogę tylko polecić kilka rzeczy, ale już każdy sam sobie życie układa: rekreacyjne pływanie (nie żadne kilometry), sauna, jacuzzi, długie spacery, nasłonecznianie, mindfulness, ruchowe gry zespołowe (piłka nożna, siatkówka...), jogging czy tam piętnastominutowy trucht. Ogólnie cokolwiek co odciąża głowę, lekko wymaga od ciała, ale nie przeciąża. No i tak, ww. angażują całe ciało. A pewnie i masaże relaksujące też działają na całe ciało, raz na
  • Odpowiedz
  • 1
@vieniasn niech ci lekarz tabsy przepiszą, są takie mocne na zapalenia, wolno uwalniające się, bierzesz rano i masz spokój. Po 7 dniach od stawiasz i patrzysz czy pomogło.
  • Odpowiedz
@vieniasn: kurka wodna i ja chyba miałem w czerwcu to. Ból taki duży w klatce aż mnie budziło w nocy i się nie mogłem ruszyć a później schylić jak już wstałem, za dnia przechodziło a później od nowa Polska ludowa. Aż do lekarza poszedłem bo trochę myślałem że może coś w oskrzelach lub płucach że może nie doleczylem tego zapalenia z wiosny. Ale doktorka mnie osluchala i powiedziała że wszystko
  • Odpowiedz
@vieniasn: Mam to samo, redukcja stresu , tabletki pomogą na chwilę ( dicloduo) , ja jeszcze ekstra mam bruksizm, zagryzam w nocy zęby, już dwa przez to straciłem, teraz spie z nakładka ( niewygodna no ale cóż )
  • Odpowiedz