Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego Polacy nie protestują?
Przy okazji afery z #kpo ktoś trafnie przewidział, że Polacy i tak zaraz zapomną i to nie jest #francja, że jak podnieśli wiek emerytalny to wyszli na ulicę. Moje pytanie brzmi: właściwie to dlaczego? Zawsze mi się wydawało, że Polacy to taki buntowniczy i antysystemowy naród. W dodatku sporo boomerów chwali się tym jak obalili komunę. Przecież Polacy mieli sporo okazji do wyjścia na ulicę ale nie kojarzę większego zrywu w obecnych czasch. Strajk kobiet może? Z drugiej strony pokrzyczeli i po rewolucji i gdyby nie antypisowskie organizacje które to napędzały (i w sumie wykorzystały je do celów politycznych) to niebyłoby takiego zrywu, no ale szybko przeminęło i nic się nie zmieniło. Dziwne, że w kraju gdzie jest tyle wałków, każdy wie że kradną i jest niskie zaufanie do polityków, jednocześnie mamy najbardziej bierne społeczeństwo.

#polska #historia #gospodarka #polak #polityka #przegryw #antykapitalizm #przemyslenia #inflacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Dlaczego Polacy nie protestują? Ⓘ
Przy okazji afery z #kpo ktoś tra...

źródło: sddefault

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zawsze mi się wydawało, że Polacy to taki buntowniczy i antysystemowy naród. W dodatku sporo boomerów chwali się tym jak obalili komunę.

@mirko_anonim: porównanie badań testosteronu u mężczyzn w 1980 i 2025 roku mogłoby sugerować odpowiedź na to pytanie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Może dlatego, że KPO to żadna afera. A protesty we Francji o podniesienie wieku emerytalnego to kretynizm. Tak jak kretynizmem było w Polsce przywrócenie niższego wieku emerytalnego przez Pis.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bo protesty w Polsce nic nie dają. Miałeś strajk kobiet w 2022, największe wystąpienie od czasu solidarności - rząd się na to wysrał i zrobił co chciał. A to nawet nie była kwestia budżetowa tylko ideologiczna.

@Lach__Anonim To nie chodzi o sam poziom testosteronu, a o liczby - w 1980 statystyczny Polak miał 24 lata, w 2024 ma on 43 lata. Jesteśmy starym społeczeństwem, jesteśmy zajęci pracą i
  • Odpowiedz