Aktywne Wpisy

Onkosfera +234
Wyżalić się muszę, bo się uduszę. Właśnie umiera moja babcia. Nie wypada mi narzekać, bo kobita ma 101 lat, ja sama jestem stare pudło powyżej 40, zaś główny ciężar zajmowania się babcią wziął na siebie mój 72 letni ojciec. Ja pełnię funkcję pomocniczą, jestem samozwańczy asystent opieki paliatywnej.
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
źródło: 1000052806
Pobierz
dzony77 +473
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

mam w mieszkaniu (z nowego budownictwa, więc ściany dosyć twarde) kilka kołków do zamontowania - a to na jakieś lustro, a to na uchwyt do deski do prasowania, itp itd.
Nie mam od kogo pożyczyć nic do wywiercenia tych otworów, a jako, że nie robię tego zawodowo, to szukam czegoś budżetowego, co pozwoli mi wywiercić kilka dziur. Myślałem o Parkside, ale oglądałem kilka testów zielonej wiertarko-wkrętarki i raczej nie zda egzaminu. Stąd pytanie - co warto kupić budżetowo (biorę pod uwagę też olxowe u----i), ile warto wydać max i czy lepiej iść w wiertarkę z udarem, czy wiertarko-wkrętarka (np czarny parkside) też da radę?
Pytam, bo czasami zdarzy mi się też skręcić jakiś mebel i pewnie wolałbym wiertarko-wkrętarkę, ale boję się, że upali się przy próbie wywiercenia byle otworu.
Dzięki za jakąkolwiek pomoc!
#elektronarzedzia #narzedzia #elektronika #warsztat #wykanczammieszkanie
https://www.mediaexpert.pl/dom-i-ogrod/elektronarzedzia/wiertarko-wkretarki/wiertarko-wkretarka-aku-li-lon-10-8v-2-0ah-dewalt?gad_source=1&gad_campaignid=20483402628&gbraid=0AAAAADoIO6-XbpBulz6igdO8y7zo_d8tp&gclid=Cj0KCQjw5c_FBhDJARIsAIcmHK_WOBYCGomu-K58egwbCkiXioIl2_7pY6ygrMj7sfnNyS-Ywc8aKdIaAqzeEALw_wcB
Budżetowo parkside, najlepiej czarny.
Jak ma być spokój na lata to makita za jakieś 550pln
Ma adapter, że w razie czego możesz założyć wiertło do drewna czy metalu, a nawet na upartego założysz bita i użyjesz jako bardzo nieporęczną, ale jednak wkrętarkę, masz też wiertła i dłuta w zestawie.
Możesz też obczaić coś w marketach jak to: https://www.obi.pl/mloty-udarowe/cmi-mlotowiertarka-800-w/p/2587210
Tu zaletą jest, że szybciej i raczej bezproblemowo wymieniąją jak się coś