Aktywne Wpisy

okoboji +62
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

moll +104
Nie nadążam za cenami używanych książek... Cykl Expanse Coreya, 9-10 tomów, w zależności ile ktoś uzbierał to od 500 zł wzwyż, plus opłata dla olx, plus koszty wysyłki. Tymczasem komplet wszystkich 10 nowych, z księgarni, z darmową wysyłką, wychodzi poniżej 350zł xD
#ksiazki #takasytuacja
#ksiazki #takasytuacja

![[ang] Samsung nagrodził nabywców smart-lodówek reklamami](https://wykop.pl/cdn/c3397993/c7d7a92f682bae53a60a6ce92aad87ed8e8042bd5036dc6ff9211bb2901e03a0,q80.jpg)

Pamiętajcie o tym jak będą was do woja na "trening" brać
#polska #nieruchomosci
@Let_Me_2_Be: bo jesteśmy w UE. Ty możesz kupić w Hiszpanii czy Niemczech. No tak to wygląda.
Poza tym mimo, że niektórzy sie z tej Tajlandii smieja, ze niby 3 świat to gdyby zezwolili na swobodny wykup ziemi to pół Tajlandii byłoby w rękach obcych. Polska nie jest taka atrakcyjna ;)
1. Trzeci świat oznacza państwa niezaangażowane w zimną wojnę, czyli tzw. pierwszy i drugi świat.
2. Tajlandia może być najbogatszym państwem Azji, co nie zmienia faktu, że jest tam sporo biedy. Jeśli Erytrea będzie najbogatsza wśród sąsiadów to nie znaczy jeszcze, że będzie bogata, albo że żyje się tam dobrze.
3. Tajlandia ma gigantyczne nierówności społeczne.
4. Średnie wynagrodzenie to jakieś 1600 pln miesięcznie, choć przynajmniej jest dość tanio.
To była definicja obowiązującą podczas Zimnej Wojny. Aktualnie tym mianem nazywa się po prostu państwa biedne, nierozwinięte. Głównie kraje Afryki i biednej części Ameryki
W Tajlandii masa kobiet prostytuuje się za grosze, a prostych robotników nie stać
Zawsze gdzieś na świecie są inne przepisy.
Zakaz kupna ziemi przez obcokrajowców uniemożliwiłby dużą część inwestycji a migrowaliby tylko patole a nie normalni ludzie co chcą się pobudować i mieszkać.
@HexenHeretic: ale czemu Ukraińcy mogą kupować? Ukraina nie jest w EU
@salo91: tylko czy to będzie adekwatne porównanie kosztów dla Tajlandia/Polski? W Tajlandii nie jest troche tak jak na Węgrzech czy w Czechach, ze jedno miasto a potem dlugo dlugo nic? Wiadomo kojarzę Chiang Mai, bo to miasto turystyczne, ale nie kojarzę innych dużych miast Tajlandii, sprawdziłem teraz wiki i kolejne miast maja po 200k mieszkańców. U nas jest jednak ta struktura wyglada troche inaczej. Nie wiem
@niedorzecznybubr zakup gruntu przez Ukraińca wymaga zgody MSWiA, Polak może tak samo kupić nieruchomość albo grunt na Ukrainie, do tego my nawet
Są, a posiłki w Bangkoku jadłem za 12-15 zł. Mówię o pełnych porcjach obiadowych. Spróbuj w Wawie zjeść obiad za <30 zł. Bez szans
Jedzenie na ulicy i w sklepie jest ok 3 razy tańsze. Nie wiem jal mieszkania i reszta kosztów życiowych
źródło: image
Pobierz@In_thrust_we_trust jest pełno barów mlecznych, gdzie bez problemu zjesz pełny obiad za ok. 20 zł, tu masz przykładowo jeden z polecanych w samym centrum Warszawy:
https://maps.app.goo.gl/wxTyWfKuwmVsfwwo9?g_st=ipc