Wpis z mikrobloga

@orgin246: skyrim byl takim ratunkiem, ze nigdy w niego nie gralem i zyje. Jestem "hardcorem" wiec pewnie troche inaczej bedziemy oceniac gry (+ za malolata troche zarabialem na e-sporcie, wiec pare srednich single playerow z tego okresu moglo mi umknac). Ja tu zawsze powtarzam, ze gry aaa staly sie wtornym gownem jakos po 2010, wiec wszystko po 2010 traktuje jako "swieze" gry w ramach tej dyskusji.
Gralem w sporo gier
  • Odpowiedz
@T0pi5: rozumiem Twoje stanowisko. Inaczej zwyczajnie na gry patrzymy. I w sumie spoko bo co to za przyjemność mieć takie samo stanowisko na wszytko. Ja na esporcie nie zarabiałem i hardcorem też się nie nazwę. Raczej chłop od grania we wszystko na co akurat mam chęć, ale historię branży znam i się rozeznaje trochę jak to było na tych PCtach i konsolach. Dlatego dla mnie nie ma ery remasterów i
  • Odpowiedz
@orgin246: O w CoHa 1 tez ostro pocinalem, top giera. 2 nawet nie dotknalem po tym jakie pay 2 win zrobili. W 3 bralem udzial w playtestach to wyszedl im CoH 1 tylko gorszy i drozszy xD
A mnie akurat GW2 ominelo, bo nie mialem mocnego kompa wtedy, a 3 lata po premierze juz nie mialem ochoty nadrabiac (a szkoda, bo polowa zycia w gimbie to bylo GW1 xD).
Dzieki
  • Odpowiedz
  • 0
@T0pi5:

xD czy ja się bije o to, że teraz nie ma problemów? Stoje w opozycji do p---------a o tym, że "kiedyś to byo" - no byo tak samo, w pewnych aspektach gorzej w szczególności gdy była mowa o patchach i naprawie niedziałającej gry, co niekiedy też było winą softu użytkownika.

"A 20 lat temu gry z reguły wychodziły w lepszym stanie" - porównaj budżety, wielkość i technologie dzisiejszych gier
  • Odpowiedz
  • 0
@niesepomoc: o mialem te dyskusje na forum zagranicznym ostatnio to tylko sobie przetlumacze.
To ze nie bylo patchy to jakas mocna odkleja. Normalnie patchowane juz byly gry w latach 90 (oczywiscie trzeba bylo samemu poszukac i ogarnac jak sie mialo neta). A juz w polowie lat 00 gry z funkcjami online czesto mialy swoje launchery ktore same update'owaly tytul albo odsylaly do strony z gotowa paczka do sciagniecia. Gry online
  • Odpowiedz