Wpis z mikrobloga

@Ann120021: Zawsze jedno powtarzam co wszystkim umyka, że tym głąbom ludologicznym brakuje kontekstu. Dopiero co zaczęli grać w gry parę lat temu i by chcieli żeby wszystkie produkcje to był Baldur albo RDR2 czy tam ich ukochany Elden Ring.

Tymczasem taki Rock, Rysław, Quaz, NRGeek, Archon,Rojo... bla bla bla i tak dalej kiedyś musieli grać w takie g---o, co się w głowie nie mieści bo nic innego nie było. To jest
  • Odpowiedz
@ActiveekHere: nie no, z tym gownem x lat temu to sie troche zapedziles xD jasne byly gry "kaszanka zone" ale ogolna jakosc gier z segmentu "aaa" zarowno jesli chodzi o jakosc i innowacyjnosc przebija dzisiejsze czasy kilkukrotnie biorac pod uwage mozliwosci techniczne wtedy (chociazby dlatego mamy teraz wysyp remake'ow).

Ale to ze legoludy to clowny, bo dopiero odkryli ze triple eje to gowno to oczywiscie zgoda.
  • Odpowiedz
@Ann120021:
"moim zdaniem" - cóż za piękne i subiektywne wyjaśnienie czym powinna być recenzja ( ͡º ͜ʖ͡º) Jak na ironie subiektywnośc w walce o współczynnik obiektywności.

Tak ogólnikowo napiszę, nawet nie w kontekscie tego co tutaj powiedział.

Ja lubię jak on dodaje "moim zdaniem" - to jest tak potężny dupochron, przy ewentualnej konfrontacji ( ͡º ͜ʖ͡º), bo robi z ciebie z automatu gościa, niepewnego
  • Odpowiedz
@Huptys: Z00ltar też jest niezły ale tutaj ma całkowitą rację, jeszcze argument disneylandu od jakiegos kiszakowego spermoludka xd

Kiedyś gry na premierę były takie zajebiste i dopracowane, że "Kamil Steinbach odpala GTA4" zostało najbardziej ikonicznym filmem growym swojej epoki
  • Odpowiedz
@niesepomoc: no ale ja Ci wymienie pare gier z tego roku co sie nie odpalaly i co z tego? XD
Jasne jesli chodzi o crashe to bylo gorzej 20 lat temu, ale ogolnie jakosc gier (jako calosci) byla wyzsza (oczywiscie biorac pod uwage rok wydania).
  • Odpowiedz
@ActiveekHere: Dokładnie tak. To wszystko się sprawdza do jakiejś dziwnej wizji perfekcyjnego świata który nigdy nie istniał.
Nikt już nie pamięta Red Ring of Death na konsolach Xboxa, ApocalyPS3 na Playstation albo gry takie jak Haze, Medal of Honor Warfighter, konsolowy Shadowrun, Battleborn, Evolve, GUN, Black, Timeshift, Brink, Kane & Lunch i inne niewypały ze studiów AAA.
Samozwańczym ludologom wydaje się, że kiedyś świat gamingu był perfekcyjny, co roku wychodziło
  • Odpowiedz
  • 0
@Thadeusss77: +1 Nawet nie trzeba patrzeć na gry AAA kto pamięta Baldur's Gate na PS2 dopiero niedawno dostał port na PC, Tekken 5 też niby taki hit a portu nie ma. Jedyne co pewnie by wyszło to NFS MW z 2005 tylko tak są prawa autorskie podzielone.
  • Odpowiedz
@orgin246: a czy ja pisalem gdzies, ze nie bylo? XD po prostu teraz co tydzien mamy remaster duzej gierki (co zreszta tez jest troche wiekszym wydarzeniem niz hd remaster z plejki).
A zreszta, przeciez fakt ze i wtedy byly te remastery podwojnie potwierdza moja teze, wiec dzieki xD

A co do stanu gier znowu to widze tu tylko konsolowcy sie wypowiadaja. Moja ostatnia konsola byl PSX, a potem z rigczem
  • Odpowiedz
@T0pi5: ta co tydzień xD
Co potwierdza twoją tezę? Napisałeś, że teraz jest wysyp remaków. 15 lat temu remaków i remasterów nie było wg tego xD

I skoro ostatnią twoją konsolą było psx, a potem tylko PC to chryste panie, ale ty musiałeś mieć szczęście lub wyparcie mocne. Przecież porty PC nie raz i nie dwa przez te 30 lat to było dno i metr mułu. A z takich głośnych
  • Odpowiedz
@orgin246: wysyp = wiele. Moge co najwyzej do podstawowki odeslac xD
No co tydzien. Dawn of War ostatnio, w tym samym tygodniu neverwinter nights 2 i stronghold crusader, little fighters nawet, system shock 2. Na wakacjach jestem to nie chce mi sie szukac bardziej.
W arkham knight gralem pare lat po premierze (nawet splatynowalem) i byl miod, wiec moze mnie ominelo. Poza tym gadamy o starych grach, a Ty mi
  • Odpowiedz
@T0pi5: no rzeczywiście te kilka gier dostało remastery. I tak samo było na 7 i 8 generacji konsol xD
10 lat to nie jest świerzynka. To jest pieprzona dekada xD
Ale możemy iść dalej i z "wybitnych" portów mamy masę gier obarczonych magią games for Windows live, które chryste panie czasem były niegrywalne.
I przypomnę ci tylko pewną rzecz. Skyrim. Skyrim został nazwany ratunkiem gier PC, przed skyrimiem wielkiem głowy
  • Odpowiedz