Wpis z mikrobloga

Widzowie wytłumaczcie mi coś bo jestem zbyt głupi by zrozumieć.

Jakie są kryteria do poszczególnej kategorii w tej obiektywnej ocenie wielkiego recenzenta? Czemu np. ta gra dostała za audio 6/10? Jak zostało to obiektywnie wyliczone? Czy po prostu Pan Arek sobie to ocenił na 6/10 bo akurat jemu się podobała muzyka. Oczywiście można tutaj rozróżnić czy np. odgłosy broni są dobrze wykonane czy źle, ale czemu akurat całe audio w tej grze to 6/10 a nie 7/10?

Przecież wszystko jest robione tak matematycznie i obiektywnie to musi być na to jakiś wzór?

Tak samo z grafiką. Ile należy się grze, która ma ładne modele postaci, ale słaby system oświetlenia, a ile grze która ma brzydkie postacie, ale super oświetlenie? Czy po prostu Arkadikus ustala ile się należy według własnego widzimisię?

#kiszak #arkadikuss #polrecenzent
bartosz-m_____ - Widzowie wytłumaczcie mi coś bo jestem zbyt głupi by zrozumieć.

Jak...

źródło: image

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartosz-m_____: Pół-recenzent pograł chwilkę, muzyczka z menu była w pytę, ale w prologu troszkę gorsza to tak se wyliczył ze średniej i cyk. Już można po chwili recenzję robić, a potem zawzięcie śledzić słupki na giełdzie i sprawdzać czy Ubisoft w końcu upadł.
  • Odpowiedz
@bartosz-m_____: Zastanawia mnie w jaki sposób matematycznie można obliczyć "Historię" do której zaliczają się chociażby charaktery postaci, ich motywacje, wszelkie twisty fabularne i tak dalej. Jaki jest wzór na dobrą fabułę w grach? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Thadeusss77: w teorii da się rozłożyć konstrukcje fabuły i samą historie na segmenty techniczne - ludzie, którzy piszą takie rzeczy wbrew obiegowej opinii konstruują to całkiem całkiem logicznie i wg klucza.. ALEEE żeby to ocenic i zrecenzować, należałoby poznać 100% fabuły i co najważniejsze znać teorie tego jak się takie rzeczy pisze, a i tak koniec końców nie uciekniesz od oceny subiektwynej, bo historia może wypełniać założenia któregoś z konstruktów
  • Odpowiedz