Coraz ciężej mi funkcjonować ze świadomośćią jak głupim narodem jesteśmy. Dosłownie każde większe wydarzenie jak wybory czy katastrofa myśliwca przypomina mi jak bardzo upośledzone jest myślenie tego narodu. Zginął typ, który przez pół roku prosił swojego dowódce żeby pozwolił mu się wybawić w powietrzu zabawką za 240 milionów złotych. Zginął prawdopodonie przez zbyt wielką wiare we własne umiejętoności. Z miejsca zaczynają się głosy "KURŁA BOHATER, obsypmy jego dzieciaki i żone złotem, bo jak oni sobie poradzą" No ludzie.. Typ był pilotem myśliwca, a jego żona lekarką. Na 100% są zabezpieczeni na lata do przodu. Proponuje powstrzymać to całe wariactwo i zrobić kontrzrzutke na nowe F-16, bo większośći umyka fakt, że mamy jedną sztuke mniej. #lotnictwo #airshow #wojsko #wojna
@pogodny_mis65: Ciekawe, czy gdyby to zwykły kołchoźnik np. jakiś kierowca autobusu/tira się rozbił i zginął, to też robiliby na jego dzieci milionowe zbiórki. Nie wiem, choć się domyślam.
@pogodny_mis65: Duda w wywiadzie sprzed chwili dalej gada, że on nie wie do czego doszło w Smoleńsku, no to co się dziwisz?
z resztą to chyba nasza logika narodowa, to nie ryzykowne akrobacje zabijają tylko zderzenie z ziemią, wystarczy nie zderzać się z ziemią to nie będzie wypadków lotniczych
@lordprzegrywus: no ale jak, nie rozumiesz tego? czy co?
gdybyś był redaktorem naczelnym i miał dwa tematy do puszczenia w TV, wypadek ciężarówki na obwodnicy Pcimia czy wypadek F16 na pokazach w Radomiu to byś się zastanawiał który wybrać do emisji?
@pogodny_mis65: Mam w rodzinie lotnków oni mieszkania dostają na strzeżonych osiedlach dopłaty do tego dopłaty do tamtego, autko te sprawy, to jest totalny idiotyzm oddawać hajs dla rodziny typa której i tak nigdy pieniedzy nie zabraknie tylko dlatego że gosciu latał se F16 i sie przeliczyl i sie rozpierdzielił. Na kierowce który owija sie na o drzewo też oddajecie jak jechał zbyt szybko? XD Ten naród to dramat
@pogodny_mis65: ja już dawno straciłem wiarę w ten kraj i powtarzam że p0lacy to debile na skalę światową, a ściana wschodnia to już totalny upadek człowieka rozumnego aby przeżyć na wyjebce do emerytury i na stare lata w--------ę stąd na zachód, chyba że urok wsi spokojnej, wsi wesołej będzie na tyle silny że uchroni mnie przed wielkomiejskim syfem
Nie dowierzam w to k---a xD zakładają zrzutkę na 50 tysiecy ale jak można doić frajerów to cyk, dajcie już miliona xD. Były żołnierz który ma pewnie 10k+ emerytury.
@pogodny_mis65: Co wy za bzdury powielacie, przecież Tiger Demo Team istnieje od dziesięciu lat, a Krakowian był liderem dopiero od 2023 roku.
z resztą to chyba nasza logika narodowa, to nie ryzykowne akrobacje zabijają tylko zderzenie z ziemią,
wystarczy nie zderzać się z ziemią to nie będzie wypadków lotniczych
@Tabasco666: a kogo i po co ma obchodzić zwykły kołchoźnik?
gdybyś był redaktorem naczelnym i miał dwa tematy do puszczenia w TV,
wypadek ciężarówki na obwodnicy Pcimia czy wypadek F16 na pokazach w Radomiu to byś się zastanawiał który wybrać do emisji?
aby przeżyć na wyjebce do emerytury i na stare lata w--------ę stąd na zachód, chyba że urok wsi spokojnej, wsi wesołej będzie na tyle silny że uchroni mnie przed wielkomiejskim syfem
@pogodny_mis65: Będzie Ci łatwiej jak zrozumiesz, że g---o od ciebie zależy ¯\(ツ)/¯