Wpis z mikrobloga

@LM317K

@dominowiak: pilot wojskowy i lekarka - potrzebna im pomoc bo na pewno żyli od 1 do 1 ledwo wiązali koniec z końcem w skrajnej biedzie i żona nie ma absolutnie żadnych oszczędności

Zrzutka powstała, bo wiele ludzi chciało przekazać pieniądze ze zwrotu za bilety na airshow. To ludzie chcieli tej zrzutki.
  • Odpowiedz
@dominowiak odkąd znalazłam profil typiary z mojej podbazy co sobie założyła zbiórkę to tylko się utwierdziłam w przekonaniu że te zbiórki to scam. Ode mnie typiara sobie wymyśliła historię o wielkiej przemocy szkolnej a tymczasem sama na siebie bicza ukręciła obgadując wszystkich dla atencji.
  • Odpowiedz
@dominowiak: przypominam, że przy 2 dzieci dostanie minimum 85% jego podstawy jako renta do końca życia + jednorazowe świadczenie w wysokości 45x pensja oraz po 12x pensja na każde dziecko. Spokojnie dostaną z podatków pół miliona za ten wypadek i jeszcze zbiórka?
  • Odpowiedz
Wbrew pozorom tacy ludzie często nie mają oszczędności bo lubią brać kredyty na wszystko

@Makarow: I co w związku z tym? Jak wezmę kredyt na mieszkanie i walnie mnie samochód na pasach to też Polska zacznie się zrzucać na mnie? xD
  • Odpowiedz
@susel380: nie no zrzutka zupełnie usprawiedliwiona, naprawdę nie każdy ma kasę żeby pokryć koszta F16.. ale niech próbują, nawet jeśli z pomocą, tak podpowiada godność.

Tak serio, czekam aż pani wdowa odpali streamy i zacznie monetyzować swoją historię, jak to jest być wdową lotnika, a jeśli będą donejty to może sama stanie się latawicą ;) no sorry, skoro nie maja skrupułów monetyzować tej tragedii dzień po zrzutką, bo akurat ma
  • Odpowiedz
@dominowiak: przez takie zrzutki człowiek staje się coraz bardziej nieczuły - u mnie kiedyś robili zrzutkę dla strażaka, któremu spalił się dom zbudowany kilka lat wcześniej, ale go nie ubezpieczył ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Fushnikov: ten pilot był szefem całej grupy F16 bodajże. Na bank zarabiał dużo więcej niż 14k

Lekarka też 25k minimum

Ja strzelam że min 40-50k miesięcznie mieli. Robienie zbiórki dla rodziny która ma zarobki na poziomie sredniej-wyższej jest niesmaczne
  • Odpowiedz
Zrzutkę organizuje Fundacja Alioth

Ze strony:

Odszedł wybitny pilot i oficer – mjr Maciej „Slab" Krakowian
W trakcie treningu przygotowawczego do pokazów AirShow Radom 2025, 28 sierpnia 2025 roku doszło do wypadku lotniczego z udziałem samolotu F‑16 z 31 Bazy Lotnictwa Taktycznego pilotowanego przez majora Macieja Krakowiana. Pilot nie przeżył.
  • Odpowiedz