Wpis z mikrobloga

Szukam max 4 sprytnych osób do konkursu programistycznego.

W zasadzie rekrutuję, bo cienkich mi nie potrzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°) .

wymagania:
python na poziomie standardu.
Żadnych bibliotek, ale trzeba ogarniać, więcej niż "hello world"

Wytrwałość: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jestem w okolicy 80/400 zadań (parę słabych, więc do poprawy), gdyby było nas 5 to 2 zadania na dzień średnio powinny wystarczyć i jeszcze zostanie czas na dopracowanie najgorszych (czas do 30 października).

Spryt algorytmiczny
Zadania ze swej natury są banalne aby je po prostu rozwiązać, kluczem jest to aby zadania zajmowały jak najmniej znaków i często trzeba wymyślić jakieś ciekawe podejście.

i to tyle ;)

Nagrody:
w skrócie nagrody dla 5 osób będą symboliczne (to bardziej dla chwały ;) ) są dla pierwszych 10 miejsc, z czego 4-8 miesca to 5 tys. dolarów.
uważam, ze 10 miejsce jest bardzo osiągalne, teraz (nie licząc 2 zadań) średnią z dotychczasowych zadań utrzymuję w granicach 10-11 miejsca, a jestem sam, a pierwsza 10 to prawie same teamy 5 osobowe.

nagroda za 1 miejsce to 30 tys. dolarów, ale hm...jest przepaść między pierwszym a 10 miejscem na ten moment, ale kto wie, może w 5 dałoby radę powalczyć.

Zadania:
Jak wspomniałem, zadania są banalne i zawsze wyglądają tak samo, mamy na wejściu tablicę 2d z liczbami (kolory) od 0 do 9 i mamy tablicę na wyjściu, i tam tak samo. Mamy napisać funkcję (Tylko tyle, żadnego wczytywania itd.) która przyjmuje wejście i ma wypluć wyjście, to wszystko, tyko, że program ma być jak najkrótszy w znakach.

Przykładowe losowe zadanie na obrazku

Czy można używać AI?
Nawet trzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ktoś chętny?

#programowanie #konkurs #programista15k #python #komputery #rekrutacja
Anihilacja_entropii - Szukam max 4 sprytnych osób do konkursu programistycznego.

W z...

źródło: przyklad

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirasKo-Kalwario: Jeśli chodzi Ci o to jak mają wyglądać odpowiedzi to wrzucam przykładowy (z przykładowego zadania), który jest w tym sensie bez sensu, bo nie jest najkrótszy i da się go bardziej

def p(g):
for r, row in enumerate(g):
for c, color in enumerate(row):
if r and c and color==5 and g[r-1][c-1] not in
  • Odpowiedz