Wpis z mikrobloga

Bardzo dobrze, niech patus jak najwięcej wetuje. Ogólnie dzisiaj jest pierwszy dzień, kiedy poczułem, że koalicja może się jakimś cudem wybronić w 2027. Nadal daję na to małe szanse, ale dzięki Nawrockiemu widzę światełko w tunelu. Za te 2,5 roku duża część ludzi będzie już nim rzygać.

Poza tym nawet jak PiS-Konfederosja wygrają, to kwestia skali tego zwycięstwa (ilu posłów). Kolejna to wybory w 2030, które trzeba wygrać

#polityka #neuropa #4konserwy #bekazpisu
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Poza tym nawet jak PiS-Konfederosja wygrają, to kwestia skali tego zwycięstwa (ilu posłów). Kolejna to wybory w 2030, które trzeba wygrać

@Gours: XD Za bardzo się wkręcasz
  • Odpowiedz
  • 2
@pasza03: oczywiście, na teraz tak. Ale to tak jak z opiniami w styczniu 2024, że Hołownia zostanie prezydentem.

@Czolgowy_tank Jest git

@Cztero0404 Za bardzo wkręcony to ja byłem do 1 czerwca. Teraz to mam względnie wywalone na to wszystko
  • Odpowiedz
@Gours: też tak myślałem, ale przypomniałem sobie że w 2027 wjeżdża nowy ETS. Znaczny wzrost cen wszystkiego spowoduje, że PiS z Konfą co najmniej otrą się o większość konstytucyjną.
  • Odpowiedz
przecież większość Polaków popiera te weta, szczególnie to dotyczące Ukraińców xD

@pasza03: łaska polaków na pstrym koniu jeździ, jeszcze 2.5 roku temu popierali pomoc ukrainie. Ale rusek korbą zakręcił u prawaków, ci zakręcili korbą propagandy i jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Czy za 2.5 roku dalej się będą podobały weta Batyra? Nie wiem, ale niczego nie zakładam
  • Odpowiedz
@Gours: na ten moment rzad Tuska to porażka. Pieniądze z KPO rozdane swoim, zawetowane ustawy chce wprowadzać rozporządzeniami (co znowu prowadzi do syfu w kwestii praworządności), liczne podatki i opłaty podniesione, w szpitalach kryzys jak byl tak jest, refundację powycofywane, pieniędzy jak zwykle brakuje, paliwo drogie, jedzenie drogie, prąd droższy.

Chlopie, z czego ty się cieszysz xD
  • Odpowiedz