Aktywne Wpisy

karolina-oska +108
#rolnikszukazony
To straszne jak większość chłopów na tym targu w ogóle nie rozumie Karoliny od Rolanda....
Chłop na każdym spotkaniu się na nia patrzy i uśmiecha. Wyżyny jego możliwości rozmowy z kobietą to opracowanie planu przeprowadzki i ślubu za rok.
Karolina widze że nie idzie do łba mu nic przełożyć więc pisze list żeby typo przeczytał w samotności i sie zastanowił.
Ona czuje się jak ładny przedmiot do patrzenia, bo typ nie pyta
To straszne jak większość chłopów na tym targu w ogóle nie rozumie Karoliny od Rolanda....
Chłop na każdym spotkaniu się na nia patrzy i uśmiecha. Wyżyny jego możliwości rozmowy z kobietą to opracowanie planu przeprowadzki i ślubu za rok.
Karolina widze że nie idzie do łba mu nic przełożyć więc pisze list żeby typo przeczytał w samotności i sie zastanowił.
Ona czuje się jak ładny przedmiot do patrzenia, bo typ nie pyta

Panowie, pomocy. Małżonkowi zamarzył się zestaw narzędzi, chcę mu go sprezentować, ale znam się na tym 2/10.
Przeznaczenie kompletnie amatorskie: pogrzebać przy komputerze, coś w domu naprawić czy skręcić mebel, rzadko motoryzacyjnie i raczej bez większych prac - bardziej konserwacja i drobne naprawy (motocykl i auto).
Budżet: raczej do 500 złotych. Chyba, że sztos, to do 600.
Patrzyłam na Yato i Neo, ale na Allegro narzekają, że walizki nie trzymają elementów i zniechęciła mnie
Przeznaczenie kompletnie amatorskie: pogrzebać przy komputerze, coś w domu naprawić czy skręcić mebel, rzadko motoryzacyjnie i raczej bez większych prac - bardziej konserwacja i drobne naprawy (motocykl i auto).
Budżet: raczej do 500 złotych. Chyba, że sztos, to do 600.
Patrzyłam na Yato i Neo, ale na Allegro narzekają, że walizki nie trzymają elementów i zniechęciła mnie

800+ Tylko dla Polskich obywateli
Czytanie trudna, kali jeść kali spać
@mike-johnston: a Polakom nie pasuje, ze obcokrajowcy ogólnie biorą 800 plus, gdyż ten program miał poprawić dziectnosc Polaków a nie obcokrajowcow. Tak samo jak inne programy.
Co bus nie napisal, to nawrocki zawetował nie tylko 800 plus dla nich. Chociaz to był postulat trzaskowskiego. Możliwe, że nawrocki nie ogarnal, że "cóż szkodzi obiecac" z pełowskiego
@Gozd: Nieprawda, kto i dlaczego dostaje te świadczenie zostało opisane w uzasadnieniu do ustawy:
@M4rcinS: to należy to zmienić i tyle. Celem ustawy miało być zwiększenie dzietnosci Polakówa nie rozdawnictwo na lewo inorawo.
Dzięki, że pokazalaes, jak pis i pelo pięknie kłamią, a robiąc coś innego. Dlaczego też pelo bo jakoś nie słyszałem skarg na to, że ustawa jest rozszerzona na obcokrajowcow,a jedynie, że Polski na to nie stać.
Dzięki za
@Gozd: że ktokolwiek bierze 500+
@moj_wykopowy_login: jakikolwiek socjal za nic nie robienie. Zmienszone obciążenia podatkowe za pracę, znaczy większą wypłata i już lepiej to wygląda. Jednak dalej to nie powinno się tyczyć obcokrajowcow, którzy nie przepracowali jakiegoś okresu w Polsce, np. Sześć lat pracy w przeciągu dziesięciu lat.
Najgorszy jest socjal dla oslow w sejmie, senacie itp.
@moj_wykopowy_login: ogólnie tak. Jednak jakis rodzaj wsparcia dla niektórych powinien być bo rozne przypadki losowe w zyciu mogą się zdarzyć. Ograniczony czasowo i kwotowo oczywiście.
Ile kacapów bierze 800+? Podasz liczby, trollu? Dwunastu? Ilu twoich mentalnych pobratymców mieszka dziś w ogóle w Polsce?
A swoją drogą, białorusini to najczęściej ci, którzy musieli uciekać po łukaszenkowskich represjach po fałszerstwie wyborczym z 2020roku. Pewnie nie słyszałeś, bo o polityce wiesz tyle, co napisał ci jakiś inny [autocenzura] z neuropy.
@mike-johnston:
A Ukraińcy muszą uciekać bo kacapy zburzyli im domy a na ziemiach okupowanych mordują na skalę przemysłową.
Czemu pomniejszasz cierpienie Ukrainy?
@Gozd: Zawetował tylko dla nich, bo to specustawa dotycząca uchodźców dla terenów objętych działaniami wojennymi.