Wpis z mikrobloga

Moja subiektywna lista plusów i minusów diet pudełkowych na podstawie moich doświadczeń z ostatnich lat - ciekaw jestem waszych opinii

plusy:
* wygoda - brak zakupów, brak straconego na gotowaniu czasu
* policzone makro - nie mam na myśli tylko kalorii; mam cukrzycę i dla mnie policzone węgle to złoto
* smak - zdarzały się wpadki, ale nawet na tanich cateringach przez ostatnie 4 lata diet (oczywiście nie cały czas) 95% potraw oceniłbym jako smaczne, a 70% jako bardzo smaczne
* skład - czytałem straszne rzeczy w internecie, ale to co ja zamawiałem było zazwyczaj jednak zdrowsze niż żarcie na mieście, nawet w barach mlecznych

minusy:
* cena - cateringi wychodziły mnie 1.5-2x droższej niż gotowanie samemu
* brak mobilności - jedzenie jest w domu albo z domu, nie mogę (nie powinienem) wrzucać niczego "na szybko" bo traci to sens, do tego punktu dorzucił bym problemy z noszeniem pudełek do pracy - dużo tego i może przeciekać
* zaskakująco dużo śmieci jak na brak gotowania

Tego że muszę jeść to co ktoś wymyślił, a nie to na co mam ochotę nie wrzucam jako minus ani plus - nie jestem wybredny, można mieć dietę z wyborem dań, a jest to też jakaś wygoda

#dieta #dietapudelkowa #recenzja
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@conamirko: zgadzam się z tym, jedynie dla mnie cena na plus ale porównuje to do zamawiania z knajp, dla mnie mało warzyw/owoców, dobijałem to poza dietą, miałem wątpliwości często do ilości białka, jakby trochę zawyżali ale nie mam żadnej pewności, takie odczucie miałem, to też dobijałem poza pudełkami
wybór dań jest spoko, ale droższy, ja nie jestem wybredny i nawet lubiłem jak dostawałem niespodzianki, z reguły zawsze wszystko zjadałem

na
  • Odpowiedz