RSC - Dzień na Który Czekam z płyty pt. RSC (tzw. Fly Rock) (1983)
Zawsze miałem sympatię do rzeszowskiej sceny rocka, punka, new wave, nawet jeśli mówimy o rocku progresywnym, którego szczególnie nie ubóstwiam. Nie mam pojęcia skąd to się wzięło.
RSC, jeśli ktoś nie zna, zostało niegdyś ochrzczone polskim Kansas (bo skrzypki, etc), a dziś zapodaję numer niereprezentatywny, ale za to ładny.
------------ #cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka. Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne. https://rateyourmusic.com/~cultowe
@cult_of_luna: uwielbiam Pralnia mozgow, Maraton rockowi oraz Kradniesz mi moja dusze, Nocny kursy tez spoko, w kawalku Polskie dzieci Izraela jest chyba z 10 minutowe intro kiedys nazwane przez kogos w radio (chyba "kose" Kosinskiego) Polskim Shine on your Crazy Diamond. Podoba mi sie brzmienie tej gitary i perkusja tez mi sie podobala zawsze.
#cultowe (1594/1000)
RSC - Dzień na Który Czekam z płyty pt. RSC (tzw. Fly Rock) (1983)
Zawsze miałem sympatię do rzeszowskiej sceny rocka, punka, new wave, nawet jeśli mówimy o rocku progresywnym, którego szczególnie nie ubóstwiam. Nie mam pojęcia skąd to się wzięło.
RSC, jeśli ktoś nie zna, zostało niegdyś ochrzczone polskim Kansas (bo skrzypki, etc), a dziś zapodaję numer niereprezentatywny, ale za to ładny.
------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne.
https://rateyourmusic.com/~cultowe
Z RSC mam jakiś problem ogólnie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Podoba mi sie brzmienie tej gitary i perkusja tez mi sie podobala zawsze.