Wpis z mikrobloga

✨️ Jak odzyskać radość z jazdy autem?
#motoryzacja #samochody #feels
Przestałem czerpać radość z jazdy autem. Od kilku miesięcy jazda to tylko przykry obowiązek, wożenie gówniaczków, odwiedzanie rodziny, podwózka ciotek itp.

Jazda po mieście to dramat ( #warszawa here)- ciągły, gigantyczny ruch, który nie maleje nawet w wakacje i święta. Na autostradzie/ekspresówce wymagane 100% skupienie, bo debili nie brakuje. Krajówki, teraz mniej zatłoczone (ruch przeniósł się na A/S)- wkurzają terenem zabudowanym co chwilę, a latem pełne maszyn rolniczych, pielgrzymek albo n--------h rowerzystów.

Kiedyś potrafiłem wyjść z domu i przejechać się dla zabawy swoim gruzem, typu Cifik 1.4 po mieście/w trasie, a dzisiaj mam fajne, dobrze wyposażone auto z zapasem mocy i nawet nie mam chęci się ruszyć.

Ktoś miał podobnie? Jakieś rady?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na autostradzie/ekspresówce wymagane 100% skupienie

@mirko_anonim: ja mam dokładnie odwrotnie, nie cierpie miasta a na eskach odpoczywam bo nic nie trzeba robić i to dosłownie i się człowiek relaksuje.
  • Odpowiedz
@bidzej: o to to, do tego nowe auta są często bardzo wyprute z emocji. No przynajmniej ja tak mam i takie M240i to dla mnie syf i co z tego że zapierdziela jak frajdy z tego nie miałem - dobre może do jazdy do pracy i tyle, za to daje mi ją wolna Miata, tylko tam wszystko jest mechaniczne i analogowe, od gazu na lince, po wspomaganie hydrauliczne, w nogę
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim oj tam zawodowy kierowca here od ponad 5 lat kierowca autobusu miejskiego w Krakowie. Też korki cały rok nawet w wakacje a jeździć lubię szczególnie że uwielbiam w czasie prywatnym pojeździć trabantem ile mi to frajdy daje jak widzę, że ludzie się tym autem interesują robią zdjęcia, machają zaczepiają na światłach czy na parkingach (ʘʘ) więc ja kółka z własnej woli nigdy nie puszczę, dużo jeżdżę
  • Odpowiedz