Wpis z mikrobloga

Te ostatnie gameplay'e wyglądają dla mnie jak g---o, ja nie wiem jak oni mogą robić tę grę już 6 lat i to nadal tak wygląda. Jestem coraz bardziej sceptycznie nastawiony do tego remake'u. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Szkoda, bo liczyłem na powrót marki w wielkim stylu i następnie na remake Gothic II i Gothic 3, który powinien być całkowitą przebudową trzeciej części.

Swoją drogą, skoro THQ chciało zrobić remake Gothica, to powinni to nowe studio założyć w Polsce, a nie jakiejś Hiszpanii. Wydaje mi się, że byłaby większa szansa, że Polacy zrobią lepszy remake. Kroniki Myrtany pokazały, że Polacy dobrze czują klimat Gothica.

#gothic
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maciorqa: Tutaj już nawet nie chodzi o to czy oni czują klimat czy nie. Ta gra technicznie wygląda tragicznie: animacje, system walki - to wszystko jest do w-------a. Oryginalny gothic mimo swojego "drewna" był responsywny, system walki wymagał wyczucia rytmu, movement był przyjemny, a to co oni zaprezentowali w remake'u to ociężałe g---o, które nie angażuje gracza w żaden sposób i zniechęca do grania.
  • Odpowiedz
@KatarNn: Jestem ciekaw, jakich oni graczy pytali o feedback, bo ciągle się tym chwalą. Playable Teaser z 2019 roku miał lepszą mechanikę walki, i wyglądał lepiej pod względem stylistycznym, niż to coś.
A może chcieli dogodzić każdemu, i ostatecznie wyjdzie z tego taka totalna papka, absolutnie nie spójny ze sobą, a w szczególności z oryginałem twór.
  • Odpowiedz
  • 0
@KatarNn: @bary94pl Moim zdaniem gdy już mieli z grubsza gotowy system walki, to powinni zaprosić kilkadziesiąt osób na zamknięte beta testy by ocenili system walki i animacje. Jakby ludzie stwierdzili, że są słabe, to powinni zatrudnić odpowiednich specjalistów od gamedevu, aby to poprawili.

To jest śmieszne, że nawet Wiedźmin 2 z 2011 miał lepsze animacje i movement podczas walki niż Gothic z 2026 roku xD
  • Odpowiedz