Wpis z mikrobloga

#stolarstwo #meblarstwo #meblenawymiar

Cześć. Nie udała mi się współpraca ze stolarzem. Chłop kupił dużo materiałów zwymiarowanych źle i będę musiał zająć się ręczną robótką. Największym wyzwaniem jest oklejenie boków egger U999PM.

Będę musiał kroić i okleić. Najchętniej te płyty bym oddał gdzieś, żeby mi to zrobili dobrze. Materiał dość drogi, więc chcę pracować na nich, zamiast wyrzucać.

Moje pytania:
1) czy ręcznie lub jakimś narzędziem można to zrobić z dobrą jakością?
2) czy ktoś przechodził przez podobny proces i ma jakieś rady?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hnq-: dah sobie spokój z ręczną zabawą w oklejanie, a dociąć bez odprysków też byle czym nie dotniesz. Zawieź do hurtowni niech ci to porobią.
  • Odpowiedz
  • 0
@telemach20 no ja bym nie pobierał wymiarów niewłaściwych wiedząc jaki efekt chcę osiągnąć. Stolarz nie zrozumiał konceptu z wizualizacji i dość dużo rzeczy poszło źle po drodze. Kratka wentylacyjna się nie mieści między innymi, źle skrojone są płyty na lodówkę, część widocznych rzeczy została wykonana tańszą płytą korpusową. Ogólnie będę miał trochę zabawy niestety
  • Odpowiedz
  • 0
@marcel_pijak mam dobre serce, umiejętności techniczne i nie chcę człowieka puszczać z torbami. Nie chcę czekać kolejnych miesięcy na użeranie się z kolejnym majstrem.
  • Odpowiedz
@hnq-: Czyli masz twardą dupę jak mawia powiedzenie.

Też (zwlaszcza jak zaczynałem tę branżę) zdarzały mi się fuckupy ale wszystko zawsze brałem na siebie i nawet do łba mi nie przyszło żeby obciążać tym klienta. Nosz kur@a mać. Jak zaczynałem działalność te 14 lat temu, to zdarzyło mi się że pomyłkowo zamówiłem lakier połysk zamiast mat - jeb, parę tysi w plecy. Albo nie skonsultowałem uchwytów, nawierciłem w poziomie a
  • Odpowiedz