Wpis z mikrobloga

@Misiaaak: stara baba zachowuje się jak stara baba, coś niesamowitego, chcesz porozmawiać o starych babach z PO? O tym jak Kidawa-Błońska czytając z kartki, nie wie jak się nazywa najważniejsza praca Kopernika, albo o tym, że premier Kopacz myśli, że ludzie żyli jednocześnie z dinozaurami? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@IV_RP: no takie pytania gdzie myślę w dzisiejszych czasach ze 4 na 10 osób losowych osób z ulicy by nie odpowiedziało poprawnie xd jakbyś z shogunem wyskoczył, albo z siatkami na granicy, to bym się zgodził. Wtedy poziom odklejenia byłby wyrównany
  • Odpowiedz
no takie pytania gdzie myślę w dzisiejszych czasach ze 4 na 10 osób losowych osób z ulicy by nie odpowiedziało poprawnie xd

@Misiaaak: marszałek sejmu i premier, to nie są losowe osoby z ulicy.
  • Odpowiedz
@Cosipi:
Liczba wiatraków potrzebnych, by dorównać elektrowni jądrowej, jest bardzo duża i zależy od jej mocy; przykładowo, dla elektrowni jądrowej o mocy 1000 MW potrzebne byłoby kilkaset turbin wiatrowych o mocy 2-3 MW każda, aby wyprodukować tyle samo energii elektrycznej rocznie, z uwagi na zmienność produkcji wiatrowej i konieczność uwzględnienia czasu pracy turbin.
Tak jestem przeciwko g---o inwestycji która jest zależna od warunków pogodowych (myślę ze sporo milionów już tutaj
  • Odpowiedz