Wpis z mikrobloga

Kobiety pociąga przede wszystkim wygląd

@mirko_anonim: Tylko i wyłącznie.

4. Zostają dwa sposoby na to, jak pomimo słabszego wyglądu/statusu/dynamiczności zaangażować kobietę emocjonalnie:

Jest tylko jeden sposób rope i reinkarnacja w Chada. Nie ma innego sposobu jak jesteś brzydki choćby skały srały to nie będzie żadnego zaangażowania emocjonalnego.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
konkretny-badacz-55:

Nikomu też nie chce się bawić w jakieś gierki czy udawanie kogoś, kim się nie jest.

XD no pewnie, prawdziwe i szczere normictwo nas otacza, just be yourself bro
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zrównoważony-podróżnik-12: @Fala_Magnezu Nie to miałem na myśli - interesują mnie legalne i wygodne rozwiązania, które nie wymagają stałego grania w jakieś gierki i stałego udawania kogoś, kim się nie jest, ale włączają przełączniki pt. "zazdrość" i "rollercoaster".

@_Alessandro_ Wygląd ma o wiele większy wpływ niż zakłada normictwo (szczególnie współcześnie), ale nie jest absolutem - poza przykładami irl można sięgnąć po nota bene blackpillową literaturę, która pokazuje, gdzie i kiedy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
kreatywna-naturalistka-7: @_Alessandro_

Kobiety pociąga przede wszystkim wygląd

Tylko i wyłącznie.

Może na Tinderze, bo tam ludzie oceniają po pierwszym wrażeniu. W rzeczywistości liczy się całokształt, łącznie z tym, jak mężczyzna kobietę traktuje i czy dobrze się z nim spędza czas. Czy jest pociągający intelektualnie, ma podobne cele i wartości, czy jest dobrym kompanem itd. To naprawdę bardziej złożone i nie sprowadza się do
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

interesują mnie legalne i wygodne rozwiązania, które nie wymagają stałego grania w jakieś gierki i stałego udawania kogoś, kim się nie jest, ale włączają przełączniki pt. "zazdrość" i "rollercoaster".

W tej grze działają tylko rozwiazania nielegalne albo niewygodne, dlatego to się nazywa "gra". Najlepiej nie grać. Ty masz w ogóle kobietę czy ten etap jeszcze nie ogarnięty?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zrównoważony-podróżnik-12: @kreatywna-naturalistka-7 Już przerabialiśmy te bajeczki. Inne czynniki, o których wspominasz, to miły dodatek - w praktyce silne przyciąganie (wygląd + dynamina) to czynnik konieczny i wystarczający.

@Fala_Magnezu Nie mam problemu z umawianiem się na randki, zawiązaniem nici porozumienia i nawet eskalacją kontaktu, ale mam trudność z utrzymaniem pociągu - i w sumie jak tu się dziwić, skoro na moje miejsce jest ileśset matchy i przynajmniej kilku ostrych dynamiczniaków.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bardzo zasadne pytania i widać że ogarnięta analitycznie osoba to pisze.

Przede wszystkim moim zdaniem te rzeczy i kwestie które opisujesz musisz SAM doświadczyć.

Jeżeli Twoje rozumowanie jest oparte tylko na spolaryzowanych mediach to jest to lipne - tutaj żadne książki nie pomogą ani opracowania, musisz samemu metaforycznie mówiąc zagrać w piłkę na boisku a nie tylko mecze w tv oglądać
  • Odpowiedz
XD no pewnie, prawdziwe i szczere normictwo nas otacza, just be yourself bro

@Fala_Magnezu: bo to wystarczy dla kogoś kto nie bazuje na internecie i ma ok wygląd plus neurotypowy sposób bycia

generalnie ludzie nie są w stanie udawać na dłuższą metę bo to zawsze wychodzi - po prostu niektórzy mają odpowiedni charakter do poznawania multum kobiet (oczywiście skorelowany z wyglądem) ale to rzadkość, większość osób które poznały się w
  • Odpowiedz
@Dietetyq: ludzie udają od najmłodszych lat do śmierci, życie to nieustanna gra pozorów, rozgrywek psychoseksualnych, rywalizacji o hierarchię i miejsce w stadzie, kalkulacji, plotek i i kłamstwek, ale rozumiem skąd się bierze pogląd że "są po prostu sobą"
  • Odpowiedz
ludzie udają od najmłodszych lat do śmierci, życie to nieustanna gra pozorów, rozgrywek psychoseksualnych, rywalizacji o hierarchię i miejsce w stadzie, kalkulacji, plotek i i kłamstwek, ale rozumiem skąd się bierze pogląd że "są po prostu sobą"

@Fala_Magnezu: to prawda, ale do tego też musisz mieć osobowość i predyspozycje - już widzę jak z powodzeniem ktoś udaje kozaka, bawidamka i filatropa wewnętrznie nie mając żadnej pewności siebie zbudowanej

trochę można
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
konkretny-badacz-55:

praktyce silne przyciąganie (wygląd + dynamina) to czynnik konieczny i wystarczający.

@mirko_anonim: no tak tylko ty tego nie masz i zdajesz sobie sprawę i zamiast przyciągnąć czymś innym jak 95% facetów, bo większość nie ma przyciągającego wyglądu to idziesz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
konkretny-badacz-55:

są po prostu sobą

@Fala_Magnezu: w sumie dla autystów, którzy mają wszystko czarnobiale koncepcja selfs, ze człowiek ma duzo selfs (trudno to przetłumaczyć na polski) może być trudna
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie znając zupełnie tematu przetłumaczyłbym selfs na "jaźnie". To nie jest jakaś fizyka kwantowa, że człowiek ma różne w sobie głosy, różne wewnętrzne nurty, czasem sprzeczne. Słowo klucz - ambiwalencja. Zważ, że ani ty ani ja jeszcze nic w tym temacie odkrywczego nie napisaliśmy, same truizmy które zdoła zrozumieć przeciętny nastolatek (choć wykopki niekoniecznie bo to inna liga)
  • Odpowiedz