Wpis z mikrobloga

Oddałem auto do naprawy zawieszenia, a zwrócili mi naprawione zawieszenie plus gratis... pękniętą szybę czołową.

Nosz kurła, nie zniese... Teraz mówią, że to nie ich wina, bo pęknięcie powstało w miejscu, gdzie był naprawiany odprysk od kamienia.
Zostawiłem im auto ponownie i czekam na telefon z ich decyzją.

#zalesie #samochody #warsztat #motoryzacja
deafpool - Oddałem auto do naprawy zawieszenia, a zwrócili mi naprawione zawieszenie ...

źródło: image

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Pracuje_zdalnie_chyba: nie było oględzin auta w momencie przyjęcia do naprawy. Otrzymałem tylko kartę zlecenia, gdzie jest wykaz usterek, które zgłaszam.
Jeśli nie naprawią/wymienią szyby poproszę o numer ich polisy. Jeśli jej nie podadzą napiszę do rzecznika praw konsumenta z prośbą o pomoc. Nie odpuszczę jeśli będą nieuczciwi.
  • Odpowiedz
  • 0
@NuklearnySzpadel: odprysk był naprawiony, tak czy inaczej oddałem auto ze "sprawną" i całą szybą, a otrzymałem ze szkodą. Przecież policja zatrzyma mi dowód i nie przejdę badania technicznego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@deafpool: uchowaj przed takimi klientami.
Niestety ale naprawiona szyba jest tylko załatana, w żaden sposób nie jest wzmocniona po uszkodzeniu. Może latami nie pękać, a może właśnie stać się jak u Ciebie. Naprężenia nadwozia przy podnoszeniu auta zrobiły swoje i nie ma tu winy warsztatu.
Sprawa nie jest dla rzecznika konsumentów, tylko uderzaj od razu do sądu, który powoła biegłego, który to wyda opinię, że warsztat nie przyczynił się do
  • Odpowiedz
@deafpool jeśli to ten odprysk na środku zdjęcia, to nie był on porządnie naprawiony. Profesjonalnie naprawiony to taki, gdzie nie ma śladu, że był odprysk, chyba że nie da się wszystkiego brudu ze środka odprysku usunąć i widać trochę czarnych cząstek. Ale dalej klej do tych napraw jest mocniejszy od samego szkła. Jak się całkowicie nie wypełni odprysku, w środku i na zewnątrz, a to często zabiera czas, to wydzie tak
  • Odpowiedz
@deafpool nie wiem gdzie naprawiałeś, ale autoglass daje gwarancję, że jak szyba "pójdzie" od uszkodzenia które łatali, to wymieniają szybę na swój koszt.
  • Odpowiedz