Aktywne Wpisy

je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 26.2% (22)
- kit 53.6% (45)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 20.2% (17)

lokomotyva +36
Oglądam skipujac tego gremlina z zatkanym nosem jak materiał komentuje o grach roku.
Polecam ogólnie każdemu zajrzeć aby się upewnić jak bardzo ten człowiek nie ma pojęcia, nie rozumie co w grach jest dobrego i jak bardzo odklejony jest w swoich opiniach.
W wiedźminie to najlepsze co było to gwint oczywiście gdzie ja jako naczelny fan Wieśka który czytał książki kilka razy grę przeszedłem 5 razy na 100% nawet w grze nie tknąłem
Polecam ogólnie każdemu zajrzeć aby się upewnić jak bardzo ten człowiek nie ma pojęcia, nie rozumie co w grach jest dobrego i jak bardzo odklejony jest w swoich opiniach.
W wiedźminie to najlepsze co było to gwint oczywiście gdzie ja jako naczelny fan Wieśka który czytał książki kilka razy grę przeszedłem 5 razy na 100% nawet w grze nie tknąłem

Ale plot-twist.
Niektórzy pewnie znają moje scysje z domem, co to teście go budują akurat jak mi się dziecko urodziło i nie mam czasu i chęci angażować się w budowę.
Dla tych co nie wiedzą:
- mieszkam z rodziną w domu teściów
- teście sprzedają tę budę. Klient - wielka siec handlowa, placi grubo więcej niż wartość nieruchomości w okolicy, w dodatku zamierza budę wyburzyć, więc wszystkie fuszerki i brak generalnego remontu od czasu budowy (2004) pójdą w gruz.
- teście budują dom, którego będą właścicielami ale my mamy tam mieszkać - sami wybrali lokalizację, projekt, materiały budowlane i inne.
- oglosili nam to, gdy dziecko miało dwa miesiące i mają problem do mnie, że mało się angażuję w budowę.
- dom w stanie "prawie deweloperskim" - bo znacznie więcej niż surowy zamknięty ale jeszcze nie typowa wykończeniówka.
- sieć handlowa wchodzi kwiecień-czerwiec '26 i dom musi być pusty.
Taki jest stan. Znaczy był. Rodzina skłócona, ja największym wrogiem. Żona wrogiem 2 bo po mojej stronie stoi.
I teraz wchodzi plot-twist.
Teściu w sobotę zaczął kaszleć krwią. Guz 2cm na płucu i jeszcze na wątrobie.
Jeśli się okaże, że to na wątrobie to przerzut, to mamy stadium ostatnie. 5% szans. Średnie przeżycie od diagnozy 6-12 m-cy.
Trzymajcie kciuki, by to nie było to. Bo te 2cm dają nadzieję, że to jednak wczesne stadium. Z drugiej strony guz na wątrobie i kaszel krwią (obfity) raczej sugerują mniej optymistyczny wariant.
Chłop nie pali, nie pije, zdrowo je, wyniki wszystkie w normie a tu takie coś. Z drugiej strony - 40 lat na budowie, azbest, praca bez maski bo: "Hehehe synek, co Ty lekarz jesteś, że w masce i rękawiczkach robisz? "
Oby żył...
#zdrowie #rodzina #nowotwor
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt