Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się nad zaworem EGR do Opla Astry G 2006 1.4 benzyna+LPG
Ostatnio miałem spadki mocy plus zdarzało się, że auto gasnęło przy rozruchu, tester wykazał błąd z EGR, więc chcę go wymienić.
Mam do wyboru dwie firmy: Pierburg za 450 zł i Wahler za 255 zł, który byście wzięli?
Piergurg klasa wyższa, ale Wahler tańszy. Tylko czy na tym Wahlerze trochę pojeździ o to jest pytanie.

#opel #samochody #technologia #motoryzacja #egr #opelastra #technika
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@r5678: właśnie najrozsądniejsza opcja to dla mnie by był ten pierburg, wtedy mam pewność jakąś, a auto lubię, jego wartość to jakieś 5 koła. Fakt, że może nie spina się to do końca cenowo.
  • Odpowiedz
@okti325: ja sprzedaje za 3k i nikt nie bierze ;)

Jak chcesz wydawać 450zł, gdzie tą samą usterkę możesz usunąć nawet za 0zł jak odepniesz aby wtyczkę i nie jest w pozycji otwartej, albo za 20zł zaślepką, no to pierburg powinien chodzić.
Chociaż idzie czasami znaleźć nowe oryginalne z aso, ktoś czasami ma jakieś leżaki, miałem kiedyś w obserwowanych.
  • Odpowiedz
@okti325: Pierburga więcej nie kupię. Pół roku po założeniu nówki EGR (2.0 TDI CR CFGC) musiałem go wymieniać, bo na sztandze jednej klapy zaczął spaliny puszczać, i to tak fest. PÓŁ ROKU. Na szczęśćie hurtownia uznała reklamację, ale 6h pracy za który musiałem drugi raz zapłacić już nikt mi nie oddał.
  • Odpowiedz