Wpis z mikrobloga

Pamiętacie, że ludzie upominali innych w internecie i powoływali się na netykietę? Czujecie ten absurd będąc w obecnym necie? xD
#internet #zalesie #pytanie
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sqim: Ehhh w Dark souls 1 jak walczyło się 1 na 1 to najpierw się każdy używał gestu kłaniania się i dopiero dochodziło do wymiany ciosów w trakcie pojedynku nikt nie używał leczenia. Honorowy pojedynek, miało to swój klimat bo to dark fantasy wzorowanym na średniowieczu.

Później seria stała się popularna i w trójce było tyle plebsu kopiująca hehe streamerów, że więcej multi w grach od Fromu nie odpaliłem xD
  • Odpowiedz
@sqim: powiem Ci że na wykopie jeszcze nie jest źle. Nawet idiotyczne rasistowskie i nienawistne wpisy zachowują minimum poprawnej składni. Jest to chociaż po polsku.

W sekcjach komentarzy na mainstreamie masz analfabetów, którzy trzech słów bez błędów napisać nie umieją. Czasami trudno w ogóle to przeczytać.
  • Odpowiedz
powiem Ci że na wykopie jeszcze nie jest źle

@Antorus: a ja nie wiem. sporo tego vo tu siedzi to boty szmateckiego, jacyś ruscy i cała masa przegrywów-trolli. Ciężko o dobrą rozmowę bo nie ma z kim gadać
  • Odpowiedz
@sqim:
Witaj,
w moim komentarzu chciałem wyrazić opinię, że obecnie netykieta jest stosowana bardzo rzadko.

Z poważaniem,
wykopek
  • Odpowiedz
@szybki-bill1: kiedyś - anonimowo z kuluturą każdy się wypowiadał (no może jak ja już byłem aktywnym użytkownikiem to już nie każdy)
Dzisiaj ludzie pod swoim nazwiskiem i zdjęciem z rodziną potrafią pisać takie rzeczy ze oczy bolą
  • Odpowiedz
@sqim: Kiedyś internet to był poważny biznes, gównoburzę na 200 komentarzy mogłeś rozkręcić pisząc dwa razy "dópa", wprawdzie niczego ci to nie dawało, ciężko było zmonetyzować taki rage bait, ale wsadzić kij w mrowisko mogłeś z palcem w dópie.
Ale nie ma co patrzeć na stary internet przez różowe okulary- ani na czasy świetności Korwina, ani wychwalanie czanów jako jakiejś elity, ani tym bardziej kolektywnej nienawiści do Bieberów, Luntków i
  • Odpowiedz