Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +103
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
donfallo +275
źródło: temp_file1072318782502959562
Pobierz

Zjedliśmy śniadanie, mam 3 brudne talerzyki i 1 garnuszek. Czy ludzie naprawdę na to włączają zmywarkę? Czy zdolność używania gąbki i zlewu umarła w narodzie? Chyba dłużej by mi zeszło uruchamianie tego urządzenia, niż umycie tych kilku rzeczy.
#zalesie #wyznaniezdupy
@lord_xenu: bo ja wiem. Nawet jeśli sam pozmywałbym szybciej to wiesz czego nie muszę robić w czasie gdy zmywarka myje naczynia?
Tak jest. Nie muszę wtedy myć naczyń, mogę sobie robić coś innego.
Z tego samego powodu mam robota Xiaomi - co z tego że sam bym poodkurzał i pomył podłogi szybciej, skoro gdy roboty sprzata to mogę zajść się czuje
Każdy jeden sprzęt, który oszczędza czas/zwiększa komfort życia jest na wagę złota. Zamiast prać w rzece możesz włączyć pralkę, zamiast rozwieszać gacie na sznurku można włączyć suszarkę, to samo z myciem garów.
@goferek: możesz np. wynająć sobie taki apartament na kilka dni podczas miesięcznej podróży.
@goferek: tak, jak jedziesz na dłużej a nie chcesz dźwigać na plecach czy też w walizce, dużo kg ubrań to robisz co jakiś czas pranie. Ja zazwyczaj robię co tydzień
Pozmywanie kilku naczyń- spoko. Ale jak byś miał zmywarkę to byś zrozumiał o czym mówimy. Zmywarka to oszczędność czasu i wody czyli pieniędzy. Jak lubisz marnować czas to spoko- stój sobie przy tych garach i szoruj. Możesz też wszędzie na piechotę chodzić a na urlop jechać na rowerze
Na dodatek, zwykle i tak taki pensjonat nie ma na tyle kompletów naczyń, żeby sobie mogły stać w zmywarce, bo zwyczajnie braknie Ci talerzy.
@To_ja_moze_pozamiatam: Toteż od tego zacząłem wywód, że się na wakacjach (prawie) nie gotuje, więc zmywarka to wówczas zbędny gadżet. Nie wiadomo kiedy dyskusja skręciła w stronę "zmywarki są bez sensu".