Aktywne Wpisy
Ramadamadingdong +90
Od jakiegoś czasu tego portalu nie da się czytać. Rzygam już widząc codzienne wiadro toksyn wylewane na #psiarze .
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
źródło: 20240818_174410
Pobierz
kupa1231 +374

zastanawiam się nad kupnem nowego roweru.
moje oczy wpatrują się w 2 wersje. oczywiście #gravel i #mtb
nie wiem na co się zdecydować.
trasy jakie robie to od 30 km wzwyż na mieszanym terenie. asfalt, lasy z ubitymi trasami, szutrem itp. ale nie piach.
co byście polecili?
znalazłem fajny gravel kross esker TR z krótkimi amortyzatorami. natomiast w MTB, nie mam żadnego modeli.
co byście wybrali??
#rower
@Banek09: W gravelu nie bardzo. Sporo jeżdżę eskerami (4.0, 5.0, 6.0) i nigdy, nawet na długich odcinkach, nie odczuwałam potrzeby posiadania amortyzatora. Natomiast pamiętaj, że kupujesz dla siebie, to Tobie ma być dobrze :)
@Banek09: Ten gravel/mtb bo podobają ci się takie rowery? Docelowa nawierzchnia nie determinuje niczego.
Dla tras po 30km tak samo każdy bicykl się nada. Te tańsze wymagają częstszego serwisu niektórych części, za to często ten serwis jest tańszy.
W skrócie, z opisanych wymagań: ten, który ci się najbardziej podoba.
Tak btw ciekawe jakie są interwały serwisowe tych gravelowych amorów, bo jeśli w godzinach liczone jak standardowe mtb to jeden ultra i do serwisu xD
@ytong: w sensie oddawania do serwisu, jak coś można samemu zrobić to jest ok. Mało kto robi sobie sam serwis amorów ;)
Mam freeqenca już parę kkm, totalnie nic się nie dzieje ale w nim tulejki z tytanu więc liczę że tak zostanie.