Wpis z mikrobloga

Sikorski i Tusk są postrzegani jako politycy bez realnych wpływów, którzy nie powinni być traktowani priorytetowo. Pominięcie Polski na rzecz Finlandii było wyraźnym sygnałem ich słabej pozycji. Wszelkie pochwały pod adresem Sikorskiego i jego rzekomych kontaktów w USA wydają się nie mieć pokrycia w faktach.
#polityka
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@KOLEGAMAMY: @kossok @Szybkie_Konopie
Polska, jako kluczowy "port przeładunkowy" dla Ukrainy, kraj przyjmujący największą liczbę uchodźców i zapewniający znaczącą pomoc, powinna być traktowana jako jeden z najważniejszych partnerów. Oczekiwanym gestem byłoby, gdyby prezydent Zełenski sam zabiegał o obecność przedstawicieli Polski. W ten sposób nasi ukraińscy przyjaciele mogliby wyrazić swoje uznanie dla poniesionych przez nas wysiłków.
  • Odpowiedz
no dziwne żeby ambasador od Bidena cisnęła swojego przyjaciela rudego

@KOLEGAMAMY: akurat mowa o babce z poprzedniej kadencji Trumpa chyba.

Sikorski i Tusk są postrzegani jako politycy bez realnych wpływów, którzy nie powinni być traktowani priorytetowo.

@CptPsyh: A jak wg Ciebie jest postrzegany Nawrocki, o którego istnieniu nawet większość Polaków nie wiedziała rok temu?
  • Odpowiedz
@CptPsyh: W tradycji polskiej dyplomacji za stosunki z USA odpowiada prezydent. Zresztą z wcześniejszych wypowiedzi jego otoczenia dokładnie takie informacje płynęły.

Osobiście ja zdecydowanie większe pretensje niż o fakt, że tam nas nie było mam o to, że obie strony, zamiast wydać jakieś wspólne* oświadczenie, że wszystko jest pod kontrolą, a polskie interesy są zabezpieczone. Tak, żeby uspokoić społeczeństwo. A tak mamy cyrk przerzucania się odpowiedzialnością, gdzie jedna strona drugiej
Yahoo_ - @CptPsyh: W tradycji polskiej dyplomacji za stosunki z USA odpowiada prezyde...

źródło: na

Pobierz
  • Odpowiedz