Wpis z mikrobloga

Który monitor ma najlepszy stosunek ceny do jakości?

#komputery #pcmasterrace #monitory

Monitor do 800zł

• Outlet Iiyama G-Master G2770QSU-B1 - 620 PLN 19.0% (4)
  • Outlet Dell G2725D - 670 PLN 19.0% (4)
  • Lenovo Legion R27qe - 700 PLN 9.5% (2)
  • AOC Q27G4XF - 720 PLN 9.5% (2)
  • LG UltraGear 27GS60QC - 630 PLN 4.8% (1)
  • LG UltraGear 27GS75QB - 790 PLN 38.1% (8)

Oddanych głosów: 21

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@exyvL: prosta porada trzymaj się z daleka od używek, w zeszłym roku nawychodziło tyle nowych matryc, że spokojnie rozgniatają starsze 2 razy droższe.

Jako że ipsglowa nienawidzę to kupiłem AOC CQ27G4X na PVA, jeszcze do tego zakrzywionego, genialny jest. Ma swoje wady, typu d--y nie ruszaj czy minimalne smużenie ale w zasadzie nie gram, do tego czerń to wynagradza. Jakbym miał brać coś droższego to tylko oled i to raczej
  • Odpowiedz
  • 0
@nervous_breakdown u mnie domyślnie chyba na uchwyt ścienny pójdzie tak jak kiedyś miałem

@wypokowy_expert: Coś tam nasłuchałem się o tych IPS że jakieś smużenia itp. pewnie po przesiadce z czegoś takiego https://www.x-kom.pl/p/168624-monitor-led-27-265-284-iiyama-xb2783hsu-czarny.html i tak będzie kosmos i nie zauważę tych szczegółów. Jeszcze się zastanawiałem nad 24" ale nie wiem czy teraz bym przeszedł na mniejszy.
I jeszcze z tym zakrzywionym ekranem też chyba są zwolennicy i przeciwnicy, więc średnio xd

z
  • Odpowiedz
AOC Q27G42XNE 660 PLN (tylko regulacją wysokości się różni od tego wyżej?)

@exyvL: jest płaski, w przeciwieństwie do tego wyżej. Parę razy siedziałem na płaskim i to jeszcze 1080p i to jest pomyłka, z resztą bym się bał że przy VA przy takiej wielkości już zbraknie kątów i obraz będzie nierówny.

Ale jak chcesz do grania to nic szybszego niż IPS nie znajdziesz no i kąty też będą lepsze.
  • Odpowiedz