Aktywne Wpisy

vieniasn +20
czy zdarzyło się wam kiedyś że siedzieliście na ławce i losowy człowiek się dosiadł i zaproponował a-----l albo gdzieś stali jaracze i zaproponowali normalnie dołączenie się?

Vraagno +3
#kiszak #patostreamy
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame

#niebieskiepaski #pytaniedoniebieskichpaskow #zdrowiepsychiczne #pomocy #logikaniebieskichpaskow
Dziczeję i nie wiem jak to naprawić.
Mam 30 lat. Pochodzę z rozbitej rodziny pełnej przemocy fizycznej i psychicznej. Przez lata miałem nieleczone problemy psychiczne. Później leczyłem się psychiatrycznie przez rok i na terapii behawioralno-poznawczej przez 6 miesięcy. Uzyskałem znaczną poprawę w życiu prywatnym i zawodowym, jednakże czułem, że terapia mnie nigdzie już nie zaprowadzi i myślałem, że leki nie będą mi potrzebne, więc oba przerwałem.
Minął rok, wszystko wraca. Lęki bez powodu, ciągły stres, przestałem jeść. Planuję wrócić do psychiatry, myślę nad innym terapeutą, może innym podejściem.
Myślę, że moim głównym problemem jest samoizolacja. Mimo mieszkania w dużym mieście, siedzę na tyłku w domu. Nie potrafię się zebrać i wyjść gdzieś do ludzi, nawet nie wiem gdzie iść i jak rozmawiać. Łapię się na tym, że przez cały dzień nie otwieram ust do nikogo, z nikim nie rozmawiam. Z kilkoma znajomymi których mam co najwyżej wymieniam kilka wiadomości tekstowych dziennie na fb.
Praktycznie nie mam rodziny, która by mnie wsparła.
Sytuację komplikuje praca wyjazdowa w rotacji 3:1. Ludzi z pracy nie widzę, a przez to, że mnie wiecznie nie ma w domu nie jestem w stanie dołączyć do żadnych zajęć grupowych, wolontariatów, klubów sportowych itp. Chodzę tylko na siłownię, ale to jest zajęcie mocno indywidualne, jednoosobowe.
Gdzie mogę wyjść, żeby rozmawiać z ludźmi?
Czy polecacie jakiegoś dobrego terapeutę online? Do psychiatry już się zapisałem.
inb4 znajdź sobie babę
Znalazłem. Świeża sprawa, dopiero się poznajemy, ale to nie jest sposób, na wypełnienie pustki w moim życiu. Poza związkiem też trzeba mieć życie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Czy masz jakies hobby? Jesli mieszkasz w duzym miescie to z pewnoscia sa grupki na fb.
Ja np lubie planszowki to wpisujesz planszowki warszawa czy cos i patrzysz czy nie szukaja kogos do gry. A czesto wystarczy napisac ze jestes nowy i chcialbys aby z kims pograc w cos.
Przenies to na swoje zainteresowania lub sprobuj planszowek. :) i nie patrz na nie przez pryzmat monopoly czy szachow haha
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi