Wpis z mikrobloga

Jeżdzisz 20-letnimi autami od lat i jestes bez kasy? I prawidłowo, muszi znać swoje miejsce, jeszcze będziesz szczuty opłatami za wjazd do miast.

A co jeśii masz już jakiś przyzwoity wkład by kupić nowego elektryka (najtańsze de facto od ok 120k PLN, nie licząc małej Dacii)? A, to wtedy państwo dorzuci 40k PLN, ot tak, bezwzrotnie.

No chyba, że przekraczasz pewne skromne limity zarobków na turbo opodotakowanym UoP wtedy tyle państwo nie da. JDG natomiast może zarabiać ile chcę i będzie bez limitów - godne to i sprawiedliwe. Kraj z dykty odcinek 332.

[1] https://www.gov.pl/web/nfosigw/program-naszeauto-do-40-tys-zl-doplaty-do-samochodu-elektrycznego

#polityka #samochody #gospodarka #jdg
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Kpop: zawsze ten sam dziecinny argument mielony przez wszystkich : "no to zrób tak samo".

Mnie nic nie powstrzymuje, i pomyślałeś że może już mam JDG? Ale przede wszsytkim to zupełnie bez znaczenia.

Czy pomyślałeś kiedyś, że ludzie mogą poczynić obserwacje na temat czegoś co jest zepsute, nieprawidłowe i wcale nie być sami ofiarami tych rzeczy? Wiesz, tak postawić się w położeniu innych ludzi? Polecam, czasem warto, to rozwija empatię. W sumie
  • Odpowiedz
  • 1
@Kpop sorry jeśli to było tylko takie odruchowe proste pytanie z Twojej strony, a nie próba powiedzenia, że problem nie istnieje i ucięcia dyskusji. Ale ten argument naprawdę jest straszenie defensywyny, często mało konstruktywny i nadużywany, mam już na niego alergię jak widać.
  • Odpowiedz