Wpis z mikrobloga

519 + 1 = 520

Tytuł: Wschód słońca w dniu dożynek
Autor: Suzanne Collins
Gatunek: fantasy, science fiction
Ocena: ★★★★★★★
ISBN: 9788368242010
W przerwie od Jacka Reachera, powróciłem do gatunku, który swego czasu sprawiał mi bardzo dużo przyjemności a tutaj jeszcze książka z serii, która to była jedną z pierwszych dystopii jakie czytałem. Pamiętam jeszcze jak przed filmowymi adaptacjami siadałem do Igrzysk śmierci potem do Wieźnia Labiryntu czy Niezgodnej, następnie wszystkie one zostały zekranizowane. Historia Haymitcha opisana w najnoszej książce Suzanne Collins też już ma zapowiedzianą ekranizację, bardzo jestem ciekawy co z niej wyjdzie.

Co do samej książki, raczej dla fanów i ludzi znających świat Panem.
Mam wrażenie, że ta część porusza trochę bardziej poważne tematy niż poprzednia Ballada Ptaków i Węży, bohaterowie szczególnie Haymitch bardzo ciekawi, sama historia to 50 głodowe igrzyska z dwukrotną liczbą uczestników i to jak Haymitch został drugim zwycięzcą igrzysk z 12 dystryktu. Po przeczytaniu całości wiemy już jakie działania popchneły go w kierunku rebelii gdzie w głównej serii wspierał w roli mentora Katniss.

Prywatny licznik: 10/12

Wpis dodany za pomocą tego skryptu

#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #bookmeter #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
xReapeR - 519 + 1 = 520

Tytuł: Wschód słońca w dniu dożynek
Autor: Suzanne Collins
G...

źródło: 1245167-352x500

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach