Wpis z mikrobloga

#gielda
Czy możecie mi doradzić co xtb zrobiło z moimi akcjami Paramount ?
Akcje Paramount B notowane są od kilku dni jako PSKY
Niestety xtb albo nie zaktualizowało tickera albo to jest celowa akcja tego brokera.
Dzisiaj PSKY czyli Paramount B urosły o ponad 40% a ja nie mogę sprzedać bo xtb zablokowało notowania 10 sierpnia
Z wykresu na XTB wynika że mogę sprzedać ale po kursie 10 sierpnia czyli po 11 USD
Teraz akcje są warte ponad 16 USD
Czy w tym przypadku mogę skierować skargę do KNF ?
Poniżej screen z mojego XTB:
Adam909 - #gielda 
Czy możecie mi doradzić co xtb zrobiło z moimi akcjami Paramount ?...

źródło: Paramount B

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to chyba trzecie krecenie malysza z xtb w tym kwartale xd

@Glupiii: znowu dobrowolnie wypłacą odszkodowanie poszkodowanym użytkownikom z kasy spółki (czyli de facto akcjonariuszy), a Mirki mi napiszą że to nic nie szkodzi bo i tak nie odczują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Adam909: nie ma afery. Można się rozejść. Sprzedaj to szybko (spółka spadła z rowerka). 7.08 było połączenie dwóch spółek, postała nowa (paramount skydance), akcje nie przechodzą (to nie fork crypto). Na przyszłość ustawiaj sobie alerty w Google na spółki, które masz w portfelu, albo zmień brokera na IB, tam ci podeślą powiadomienie jak się coś na K-8 pojawi. A wzrost jest spowodowany jakimś kontaktem na możliwość strimowania UFC czy coś
  • Odpowiedz
@Adam909: dzwoniłem w tamtym tygodniu to mówili że nie wiedzą dokładnie co zrobią, ale najprawdopodobniej rozliczą akcje gotówkowo. Napisałem maila o dodanie obrotu psky i podpięcie kursu para i viac do niego, tak jak stało się po wcześniejszej fuzji viacom. Radzę to wszystkim posiadaczom żeby wywrzeć presję o dalszy obrót
  • Odpowiedz
@Adam909 @wojtassmaniak: XTB nie potrafi obsługiwać poprawnie zdarzeń korporacyjnych, dlatego najczęściej po prostu ludziom zamykają pozycję i mają ogarnianie z głowy (aż dziwne, że tu się tak nie stało)

U normalnego brokera akcjonariusze mieli możliwość wyboru co chcą otrzymać - $15 (limitowana oferta) lub nowe akcje. Bez dokonania wyboru i tak powinno się otrzymać nowe akcje.

On July 7, 2024 PARAMOUNT GLOBAL and SKYDANCE MEDIA announced the signing of
  • Odpowiedz
@Asceus: no właśnie, podczas korespondencji z biurem pomocy miałem wrażenie że piszę z idiotą a nie pracownikiem domu maklerskiego. Raz pisał że Xtb jest domem maklerskim, a raz że nie ma praw do działań w USA jako dom maklerski
  • Odpowiedz