Wpis z mikrobloga

@Hamza: Z jednej strony absurd, szczególnie jak ktoś na kanale wyskoczy nawet nie z maszyną za kilka tysi ale kilkadziesiat. Z drugiej strony nie wiem jak inaczej chciałbyś zrobić jakkolwiek sensowny głośnik nawet bez głupiej drukarki 3D. No chyba, że ci nie przeszkadza klejenie głośników z rury PCV i cyjanoakrylu jak hindusi robią w tutorialach.

Widziałem w necie polaków, którzy potrafili się zesrać pod jakimś filmem, że w poradniku jest
  • Odpowiedz
@Hamza: klasyg na yt "a teraz pokaże jak zrobić przedmiot wart 10 USD przy pomocy warsztatu którego wyposażenie warte jest 9000 usd".

@Podstarzaly_Mandalorianin: Jest taki brytol DIY Perks, który robi tutoriale DIY jak coś zrobić z rozwalonych słuchawek BT albo rozwalonego monitora itp., gdzie używa materiałów czy części przekraczających wielokrotnie ceny nówek w sklepie tych r---------h sprzętów xd
  • Odpowiedz
@Kryspin013: https://www.leroymerlin.pl/produkty/wykonczenie-wnetrz/drewno-i-plyty-wykonczeniowe/plyty-mdf/

@Hamza: No tak, fakt, tu mój przykład nie pasuje i zapomniałem, że możesz sobie zamówić płytę MDF z przycięciem w dowolnym kształcie.

Jeszcze z takich rzeczy co mi się przypomniało:
dla Europejczyka DIY tutoriale z USA są też absurdalne z innego powodu. Oni często nie mówią, że używają np kleju polimerowego albo środka do czystości do kuchni czy coś tylko dostajesz nazwy własne ich produktów jak
  • Odpowiedz
@Kryspin013: oglądałem go kiedyś i o ile na początku faktycznie miał niektóre projekty łebskie (np. jak zbudować domowy monitoring przy użyciu kamerek wifi ze starych laptopów) to potem odpłynął w takie bzdury że odsubskrybowałem tego dzbana w cholerę, podobnie jak wszelkiej maści czarodziejów z gatunku "pozbierałem stare rozwalone palety i zrobiłem z nich stolik kawowy który sprzedałem potem na fejsbukmarketplejs za 2137 dolanów".
  • Odpowiedz
@Hamza: tymczasem w Polsce:
Boombox z rury kanalizacyjnej i radia samochodowego
Głośnik bluetooth z radia samochodowego i szuflady
Sam miałem na budowie radio samochodowe zasilane z drivera do ledów i podłączone do kolumny z Unitry
Zajebiste są te radia samochodowe, wszystko można se z nich zrobić.
  • Odpowiedz
@Hamza: jak się coś robi w drewnie, to wszystko na zdjęciu to podstawy. Poza frezarką to wszystko mam w garażu... gdybym robił więcej to frezerka też byłaby standardem. Trochę tylko tutaj w zestawieniu bez sensu jest ukośnica skoro na stołowej można osiągnąć to samo i co więcej na zdjęciu używa jej jako okośnicy więc akurat jej nie trzeba.

• Odpowiedz