Wpis z mikrobloga

@Beik: Wiesz, że YT właśnie wprowadza zmiany co do algorytmów i takie rzeczy jak "powtarzalny content" typu gaming oraz masowe "produkcje filmów AI" mają być dramatycznie zdemonetyzowane? Więc jak robisz "dla siebie" to luzik - ale kasy z tego nie będzie.
  • Odpowiedz
@bialy100k: A ty masz jakieś pojęcie w tym temacie czy tylko tak gadasz? Bo to zostało wprowadzone już od 15 lipca i miało to głównie uderzać w treści wykreowane przez AI, nie w takie filmy jak ten powyżej
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@bialy100k: generalnie robię to dla siebie, dla poprawy skilla w montażu i mam mega satysfakcję że ludziom się podoba. Nie patrzyłem przez pryzmat zarabiania na tym kanale, bo generalnie tibia jest na tyle niszowa, że nawet jeśli kiedyś jakiś grosz wpadnie to nie spodziewam się kokosów.

Wydaje mi się, że te zmiany dot. właśnie treści generowane przez AI. Tutaj to montaż z prawdziwych szotów z gry. Zobaczymy;)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@norbie: Jakie miniatury przyciągną?;) Według statystyk co mam, klikalność jest na dobrym poziomie.
15 % klikalności z miniatury, wyświetlanej widzom na youtube. Z tego co podaje youtube to średnie są od 2 do 10 % połowy kanałów.
  • Odpowiedz