Wpis z mikrobloga

@Pshybysz w sensie pisiory rozsdyponowały środki z KPO, mając te środki zablokowane, pomimo że od 2 lat nie są u władzy, tak? dobrze rozumiem logikę ameby??
  • Odpowiedz
@bartiii_: UE zatwierdziło plan pisu, ktory zakładał przeznaczenie 1,2mld zł miedzy innymi na dywersyfikacje działalności HoReCa. Teraz rozumiesz czy mam jeszcze jakoś prościej?
  • Odpowiedz
@Pshybysz: tak, PiS ma jakiś swój niewielki udział w początkach tej afery, ale ludzie k---a, od 2 lat rządzi PO, oni „załatwili” kasę, oni zmieniali przecież ten program, oni klepali wnioski, oni odpowiedzialni byli za kontrolę, a teraz kto się odważy ich skrytykować ten z automatu jest z farmy trolli Mateckiego XD no bez jaj, nie zachowujmy się jak pisowscy, którzy wszędzie widzieli winę tuska xD
  • Odpowiedz
@paul772 a no i wszystko jasne, Kaczyński pewnie sam własnoręcznie zatwierdzał te wnioski o 500 tysiecy na jacht, tak było, nie zmyślam. Wina PISu, można się rozejść. Donald Tusk KRÓL EUROPY!!!!
  • Odpowiedz
  • 0
@bartiii_: Tak środki zostały odblokowane za PO. Widać, że nie umiesz emocji trzymać w ryzach amebo xD
Ale to PiS powiedział jak będzie rozdawane jak Ci kolega Paul przedstawił

@Mezomorfix jakby nie było skoro to Morawiecki podpisał kpo xD
  • Odpowiedz
@bartiii_: ale wiesz o tym ze jacht moze byc narzędziem pracy? Wiem ze ty jako kolchoźnik to uważasz tylko maszynę CNC jako narzędzie do zarobku, ale są jeszcze inne sposoby zarobku
  • Odpowiedz
@SbigniewZtonoga: ale wiesz o tym ze te dotacje to dotacja bezzwrotna? Jakbyś wszedł na główna stronę to byś sie dowiedział, a nie p-------l kocopoły. ;)
Takich bezzwrotnych dotacji od 2004 roku było tysiace jak nie setki tysięcy.
  • Odpowiedz
Pan czarodziej przyszedł i wyczarował miliardy euro XD

A później będzie Pikachu face jak znów inflację 20% wypieprzy xd

@Mezomorfix: nie wiem czy wiesz ale zyskujemy netto na byciu w unii od 21 lat ;). Ja nie mam wiedzy ekonomicznej, ale jak nie rozumiesz takiego prostego faktu to sie nie dziwię czemu rośnie liczba niechętnych do UE.
  • Odpowiedz
rozumiem. Czyli nie będziemy spłacać tej pożyczki i przez kolejne 30 lat nie będziemy płacić składki członkowskiej do UE? Jesli tak to spoko, mam w dupie ten temat

@SbigniewZtonoga: kazdy wnioskodawca ktory korzysta z programu ktory jest zwrotny, będzie musiał zwrócić hajs na niskim procencie. Ogladales w ogóle rządowe strony dotyczące kpo?
  • Odpowiedz